Ghid turistic Erfurt

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, puncte de interes, lacasuri de cult, cladiri istorice, cladiri istorice, cultura

Despre Erfurt

Erfurt este un oras din Germania, ce serveste drept capitala landului Turingia. Acesta este foarte apreciat pentru spatiile sale verzi generoase, fiind supranumit “Orasul Florilor” si considerat unul dintre cele mai frumoase si mai vechi orase germane. Atractiile turistice ale orasului Erfurt sunt extreme de numeroase, unele dintre ele fiind si foarte vechi, orasul datand in istorie drept capital Turingiei de peste 1260 de ani. Inima orasului gazduieste aproximativ 200.000 de locuitori si este reprezentata de un Oras Vechi, constuit in epoca medievala si pastrat foarte bine pana in ziua de astazi.

Aici veti observa un amestec impresionant de strazi inguste, marginite fie de case construite jumatate din lemn, constructii foarte impodobite si impunatoare, fie de biserici, gasite aici in numar mare, ce pastreaza sarmul neschimbat al centrului orasului. Acestea din urma sunt, totusi, eclipsate de marele Dom, una dintre cele mai mari atractii ale orasului.

In piata Domului veti putea admira un ansamblu unic format din Domul St. Marien (Mariendom sau Sfanta Maria) si Biserica Severi, ce reprezinta simbolul orasului si cea mai fotografiata cladire de aici. Arhitectura maiestoasa impresioneaza pe toata lumea si nu exista persoana care sa reziste tentatiei de a urca cele 70 de scari ce duc spre portalul Domului, pentru a admira interiorul fascinant. Interiorul aminteste de epoca medievala, cand Erfurt era un important si bogat oras comercial. In acea perioada, Martin Luther era cea mai proeminenta personalitate, acesta studiind la Erfurt, urmand ca, mai tarziu, sa fie preot tot aici.

Undeva, in apropiere, se afla podul „Krämerbrücke”, una dintre cele mai mari si mai impunatoare atractii ale orasului. A fost construit cu secole in urma, in anii 1100, si masoara 120 de metri, reprezentand cel mai lung pod cu cladiri incluse din Muntii Alpi. Leaga piata de peste (Fischmarkt) cu piata Wenigemarkt, doua locatii respectabile ale asezarii. In apropiere are loc si festivalul Krämerbrückefest, un eveniment anual - festival medieval ce gazduieste mii de vizitatori, gazduind concerte, o piata de produse traditionale, mancare regionala si specialitati.

Odata ajunsi aici, in orasul Erfurt din Germania, trebuie sa fiti siguri ca vizitati si „EGA”, o expozitie traditionala de horticultura. Aceasta reprezinta unul dintre cele mai atractive obiective, ce atrage mii de oameni din toate colturile lumii in fiecare an. Este locul in care veti putea admira opere de arta create din flori colorate si expozitii de plante, toate sugerand scopul primordial a localitatii, de „Oras al Florilor”.

In centru, unde se afla partea veche a orasului, puteti vizita piata Anger si Fischmarkt. De asemenea, puteti vizita Primaria in stil gotic si casele medievale, cu fatadele lor renascentiste, ce arata extraordinar pe timp de zi, foarte viu colorate. Aici se afla si Andreasviertel, un cartier cochet, cu puburi, restaurante de clasa si renumitele "Biergarten". Tot aici se afla si Augustinerkloster, locul unde Luther a trait drept calugar. Astazi, manastirea poate fi vizitata, chiar si cu un ghid turistic, ce va va indruma in cele mai interesante locuri.

Cu atatea locuri de vazut si lucruri de facut, Erfurt isi reneaga dimensiunile reduse si se dovedeste a fi o destinatie turistica de top a Germaniei. Aici, distractia, la fel ca si cultura, sunt la ele acasa. Bine ati venit in orasul Erfurt, Germania!

Erfurt