Cum se ajunge in Frankfurt

Calatoria cu avionul la Frankfurt

Aeroportul din Frankfurt este unul dintre cele mai active aeroporturi din Europa, inregistrandu-se pe locul 3 ca si trafic de pasageri, dupa aeroportul Heathrow din Londra si Charles de Gaulle din Paris, si al noulea cel mai activ din lume. Datorita statutului economic al orasului, catre aeroport vin mii de oameni de afaceri. Din acest motiv, toate liniile aeriene majore si toate marile companii zboara des catre Frankfurt, acesta avand calatori catre si dinspre marea majoritate a capitalelor lumii si a marelor orase. Principala linie aeriana ce opereaza aici este Lufthansa.

Catre Frankfurt exista peste 10 companii ce va ofera zboruri din bucuresti. Trei dintre ele sunt NIKI, Austrian Airlines si Airberlin, ce va ofera un zbor cu escala la Viena. Tarom, Airfrance si Lufthansa va ofera trei zboruri directe. Compania Malev va va oferi aceasta calatorie cu o escala la Budapesta, LOT cu escala la Varsovia, Turkish Airlines cu escala la Istambul, Czech Airlines cu escala la Praga, Swiss Airlines cu escala la Zurich, Brusells Airlines cu escala la Bruxelles si KLM cu escala la Amsterdam. Companiile sunt insiruite in functie de pretul biletelor pe care le ofera, ordinea fiind crescatoare, de la 210€, la peste 1200€.

Calatoria cu trenul la Frankfurt

Pentru o calatorie relaxanta, placuta si plina de peisaje de admirat pe fereastra, trenul este alegerea perfecta. Pentru a ajunge in Dortmund, prima data va trebui sa ajungeti in capitala Germaniei. Trenul ce calatoreste de la Bucuresti la Berlin ajunge in 24 de ore si 28 de minute la destinatie. Acesta are plecarea la ora 16:45, iar la 05:17 ajunge la Budapesta. Aici se face o pauza de cateva minute si la 05:30 trenul pleaca pentru a ajunge la 17:13 la Berlin. De aici puteti lua un tren spre Frankfurt. Acest lucru nu ar trebui sa va ridice probleme, deoarece in timpul zilei acestea circula din jumatate in jumatate de ora. Costul acestei calatori poate ajunge aproape de 200€.

Calatoria cu automobilul la Frankfurt

Pentru a ajunge din Romania in Frankfurt trebuie sa treceti in primul rand prin Ungaria si mai apoi prin Austria. Distanta dintre cele 2 tari, Romania si Germania, este de aproximativ 2000 de km.