Informatii utile Frankfurt

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Frankfurt este recunoscuta pentru


muzee
cultura
puncte de interes
situri religioase
arhitectura
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Frankfurt

Se poate spune ca Germania are o clima temperata, desi unele zile sunt racoroase, temperaturile ajungand chiar la zero grade. Verile sunt calduroase, dar trebuie sa fiti inarmati cu tot ceea ce va este necesar pentru zile ploioase si racoroase. Ca si la noi, temperaturile se indica in grade Celsius.

Temperaturi medii lunare in Frankfurt, Germania

In Germania sezonul turistic dureaza din mai pana la sfarsitul lui octombrie, adica in acea perioada a anului cand vremea e buna. Este bine sa evitati perioadele in care la Frankfurt se organizeaza targuri importante, deoarece in aceste perioade preturile la cazare sunt foarte mari si va va fi foarte greu sa gasiti camere disponibile.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele adecvate sezonului in care mergeti in Frankfurt, camera foto, medicamentele necesare (daca este cazul). In ceea ce priveste greutatea bagajului, depinde de limitarea impusa de operatorul de zbor (compania aviatica) ce bagaje veti putea lua cu dumneavoastra. Majoritatea companiilor aeriene accepta ca fiecare pasager sa aiba doua valize, dar aceasta nu este o regula generala. Este bine ca bagajele de mana sa incapa sub fotoliul pe care il veti ocupa in avion sau in plasa pentru bagaje. Este bine sa va prezentati devreme la punctul de acces destinat zborului dumneavoastra. Daca aveti loc in partea din spate a avionului, veti urca primul / prima la bord, situatie in care plasele pentru bagaje, situate deasupra locului pe care urmeaza sa-l ocupati sunt inca libere.

Daca urmeaza sa calatoriti cu o linie aeriana internationala, este bine sa aveti in vedere faptul ca se ia in considerare greutatea bagajelor si nu numarul de valize al fiecarui pasager in parte. Inainte de plecare este bine sa va inventariati bagajele, specificand continutul bagajelor, valoarea obiectelor pe care le contin bagajele, si sa notati pe valize adresa si numarul dumneavoastra de telefon. Este bine ca in fiecare valiza sa aveti o copie a itinerarului dumneavoastra. In momentul in care predati bagajele, asigurati-va de faptul ca ele sunt marcate corect, adica au pe ele simbolul/codul aeroportului de destinatie.

Posibilitati de cazare in Frankfurt

Majoritatea hotelurilor sunt scumpe si se gasesc destul de greu astfel incat este bine sa faceti rezervari din timp. Pentru hotelurile din Frankfurt preturile cresc cu aproximativ 5% in perioadele in care aici se organizeaza targuri si trebuie sa stiti ca in acest oras se desfasoara aproximativ 30 de targuri annual. Daca doriti sa evitati perioadele in care au loc targuri, luati legatura cu Oficiul National de Turism din Germania.

Majoritatea hotelurilor mari se afla in apropierea garii principale, in vecinatatea complexului expozitional si in Bankviertel (zona in care isi au sediul bancile) la 20 de minute de mers pe jos din Orasul Vechi. Puteti beneficia de camere la preturi mai mici, daca va orientate catre hotelurile mici si catre pensiunile din suburbii. Sistemul de transport public este foarte bine pus la punct, asa incat nu va va fi greu sa ajungeti la hoteluri si pensiuni mai indepartate.

Daca doriti sa economisiti bani, este bine sa va interesati in ceea ce priveste reducerile de preturi. Daca urmeaza sa sositi tarziu la hotel, informati personalul (receptia) in acest sens. Daca doriti sa anulati rezervarea, informati hotelul cat mai curand posibil, deoarece, in caz contrar, ar fi posibil sa vi se ceara sa achitati camera rezervata. Pentru a evita perioadele in care se organizeaza targuri (perioada in care preturile aferente cazarii cresc mult), luati legatura cu Oficiul National de Turism din Germania.

Daca doriti sa va simtiti ca acasa, sa dispuneti de spatiu si sa puteti gati, ar fi bine sa inchiriati un apartament mobilat. Procedand astfel, aveti posibilitatea de a economisi bani, aceasta mai ales daca sunteti cu un grup.

Indiferent ce varsta aveti, puteti cheltui mai putini bani cu cazarea daca va hotarati sa locuiti la un camin (hostel). Preturile variaza intre 10 si 13 euro pentru persoane cu varste sub 27 de ani si intre 13 si 19 euro pentru persoane cu varste peste 27 de ani (pe noapte, cu micul-dejun inclus). Vi se ofera camere pentru toate gusturile. Astfel, exista camere pentru persoane singure, pentru cupluri, pentru familii.

In Frankfurt exista o serie de hoteluri care fac parte din lanturile hoteliere americane (Hilton, Sheraton, Holiday Inn, Best Western, Mariott), dar exista si hoteluri care fac parte din lanturile hoteliere europene.