Ghid turistic Freiburg

Recomandat pentru: puncte de interes, istorie, muzee, arhitectura, plimbari in aer liber, arta, cultura

Despre Freiburg

Freiburg este o destinatie din partea sudica a Padurii Negre, ce are o atitudine pozitiva, specifica unei comunitati universitare. Este inconjurata de frumoasele dealuri ale padurii, si detine o bogatie extraordinara de atractii istorice, mai ales in suburbia Munster. La toate aceste lucruri se adauga o scena culturala vie, cu o varietate mare de restaurante, baruri si cluburi, si e usor de inteles de ce Freiburg este un oras atat de vizitat.

Acest oras, vechi si faimos al Germaniei este unul dintre cele mai apreciate orase universitare si un important scaun arhiepiscopal, Freiburg existand inca din secolul al XII-lea si dezvoltandu-se intr-un major oras comercial, cultural si ecleziastic, un o adevarata emblema a regiunii. Freiburg este cunoscut mai ales pentru universitatea antica si pentru ministerul medieval si de asemenea pentru calitatea ridicata a vietii si avansarea sa rapida pe toate planurile. Localitatea este situata in inima unei regiuni cunocute pentru productia de vin si serveste ca principal punct de reper in explorarea Padurii Negre, cunoscuta noua ca izvor al Dunarii. Raportandu-ne la statisticile meteorologice, acesta este cel mai calduros si cel mai senin oras al Germaniei.

Datorita frumusetii sale scenice si a climei relativ calde, Freiburg reprezinta o cale de acces usoara catre Muntii Padurea Neagra, Freiburg bucurandu-se de turism pe tot parcursul anului. Aici exista si cea mai mare telecabina din Germania, ce se intine pe 3,6 km, de la Gunterstal pana la muntele Schauinsland.

Orasul Freiburg dispune si de un sistem neobisnuit de canale, numite Bachle, ce ii traverseaza centrul. Aceste Bachle au fost inainte folosite pentru a asigura apa pentru pompieri si astazi sunt folosite pentru adaparea animalelor, curgand constant, cu apa din Dreisam. Acestea nu au fost niciodata folosite in sistemul de canalizare, deoarece folosirea lor in acest fel atrage penalizari grave, inca din Evul Mediu. In timpul verii, apa naturala improspateaza si raceste putin aerul si de asemenea, ofera un susur placut la auz. Se spune ca, daca din greseala cadeti cu un picior in unul din aceste canale, va veti casatori cu un locuitor al orasului.

Dintre obiectivele turistice din Freiburg, ca si piete civice, se remarca Augustinerplatz, una dintre cele mai vechi din oras. Inainte, aceasta era locatia manastirii Augustine, insa astazi aceasta s-a transformat in Muzeul Augustine in anul 1921. Astazi aceasta reprezinta un spatiu social foarte popular, mai ales in randul tinerilor. Aceasta dispune s de restaurante si baruri, incluzand si beraria „Feierling”, care are si o „Biergarten”, anume o gradina publica in care se serveste bere in natura. In noptile calde de vara, sute de studenti se aduna aici.

In centrul vechiului oras se afla si Munsterplatz, sau Piata Catedralei, cea mai intinsa din tot orasul. Aici are loc si o desfacere de produse ale fermierilor, in fiecare zi a saptamanii, exceptand duminica. Este locul ce gazduieste Munsterul, o catedrala construita in stil gothic intre anii 1200 – 1530, recunoscuta pentru turnul sau spiralat.

Freiburg