Informatii utile Fulda

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Fulda este recunoscuta pentru


arhitectura
situri religioase
arta
cladiri istorice
panorama
lacasuri de cult

Cand este indicat sa vizitati orasul Fulda

Orasul este primitor oricum, insa perioada in care e bine sa veniti depinde de scopul calatoriei. Cei mai multi oameni ajung aici intre mai si septembrie, insa in aceste perioade este si destul de aglomerat. Trebuie sa stiti ca vara este perfecta pentru o vizita, pentru ca vremea e placuta si cerul senin. De asemenea, gradinile sunt o varianta buna de petrecere a timpului liber si va asteapta cu portile deschise.

Temperaturi medii lunare in Fulda, Germania

Ce sa luati in bagaj

Luati-va cele mai frumoase haine. Germanii sunt in mare parte ingrijiti si foarte stylish, motiv pentru care daca doriti sa va incadrati in tablou, va trebui sa va combinati hainele cu grija. Vremea poate fi ceva mai rece decat in Romania, asa ca urmariti cu atentie prognozele meteo inainte de plecare, pentru a stii ce haine va impachetati. O umbrela v-ar putea fi de asemenea extrem de utila oricand.

Buget de vacanta

Pe langa banii de cazare si mancare, e bine sa aveti cateva zeci de euro la dumneavoastra pentru transport. Nu este nevoie sa aveti foarte multi bani lichizi in posesie, deoarece toate cardurile recunoscute international (Visa, Mastercard), sunt acceptate si aici.

Transportul public in Fulda

Orasul dispune doar de o retea de autobuze, din cauza marimii sale. Aceasta va va ajuta sa calatoriti mai als in zonele de la marginile orasului, deoarece daca nu aveti un bagaj greu de carat, nu are sens sa calatoriti cu autobuzul prin centru. Centrul orasului este mai mult decat compact, iar mersul pe jos va va ajuta de asemenea sa observati mai bine ceea ce va inconjoara.

Taxiurile in Fulda

Acestea sunt putine, insa nu sunt nici foarte solicitate. Preturile sunt variate, insa media pe kilometru este de 1.50€.

Magazine si piete in Fulda

Pentru iubitorii de cumparaturi sau doar pentru cei ce doresc sa isi cumpere ceva ca amintire, e de stiut faptul ca Fulda este un oras destul de bun pentru shopping. Orasul ofera cateva magazine de clasa, de calitate germana, ce nu va vor dezamagi. Aici exista centre comerciale diverse, precum Galleria Kaufhof, Karstadt si Muller, care sunt toate magazine importante