Ghid turistic Fussen

Recomandat pentru: istorie, cladiri istorice, plimbari in aer liber, natura, arta, centre culturale, cultura

Despre Fussen

Fussen este un orasel ce nu atinge nici 15.000 de locuitori, situat in landul Bavaria din Germania. De asemenea, acesta se afla la 5 kilometri de granita cu Austria, undeva pe malul raului Lech.

Pentru a ajunge in Fussen, veti vizita o regiune a Bavariei foarte frumoasa, plina de peisaje deosebite, numita Allgau. Fussen se afla chiar in inima muntilor Alpi si este inconjurat de lacuri, lucruri care il fac sa fie una dintre cele mai dorite destinatii de miile de turisti ce il viziteaza anual. Prezenta acestora, in numar mare, este si rezultatul multimii de oferte turistice in Fussen, la preturi avantajoase, pe toata durata anului.

Micul oras se afla la sfarsitul “Drumului Romantic” din Germania si este la numai o aruncatura de bat de castelul Neuschwanstein, despre care se spune ca este unul dintre cele mai faimoase castele de poveste din lume, deoarece a aparut in numeroase filme cu tema fantastica. Cu toate acestea, castelul nu este singurul lucru ce merita vizitat in aceasta zona. Un alt castel din zona este „Hohes Scholoss”, ce are o inaltime impresionata. Aici turistii obisnuiesc sa faca cele mai multe fotografii, fiind unul dintre cele mai vizitate obiective.

De asemenea, puteti face un tur al orasului pe jos, deoarece distantele sunt foarte mici, orasul fiind foarte compact. Veti trece pe langa case mici si cochete, biserici si manastiri cu o arhitectura impresionanta. De asemenea, calatoria voastra trebuie sa includa si timp pentru explorarea naturii ce inconjoara orasul, peisajele fiind atat de frumoase incat va taie respiratia. Fiti siguri ca vizitati cele trei lacuri: Forggensee, Hopfensee si Weissensee, ce reprezinta destinatii de zi foarte placute.

In centrul orasului Fussen se afla un alt castel, foarte apreciat, numit Hohenschwangau, unde regele Ludwig al II-lea si-a petrecut o buna parte din copilarie. Acesta a fost proiectat de Ludwig in persoana, dar din pacate nu a fost terminat pana la moartea sa.

O alta atractie a localitatii o reprezinta bisericile. Una dintre cele care merita cu prisosinta o vizita este bazilica baroca „Sf. Mang”. Exista si un spital al bisericii ce are o fatada cu un design in stil rococo. De vizitat este si manastirea Franciscus. Biserica Sf. Stefan va ofera o panorama foarte frumoasa a orasului, fiind un loc popular pentru fotografi.

Daca ajungeti aici, nu ratati cascada de la raul Lech. Peisajul este spectaculos, deoarece din locul de unde puteti vedea cascada, puteti admira peisaje montane extraordinare.

Fussen