Ghid turistic Garmisch

Recomandat pentru: schi, natura, drumetii

Despre Garmisch

Garmisch-Partenkirchen este o statiune montana situata in landul Bavaria, in sudul Germaniei. Aceasta este si centrul administrativ al districtului Garmisch-Partenkirchen, in regiunea Oberbayern. Orasul se afla la granita cu Austria, asa ca daca doriti sa ajungeti acolo, cateva zile de relaxare in statiune nu va vor face niciun rau niciodata. Langa Garmisch-Partenkirchen se afla Zugspitze, cel mai inalt munte din Germania, ce masoara 2961 de m. Este renumita, in primul rand pentru numarul mare de oferte de ski in Germania, fiind una din cele mai vizitate localitati din Alpi.

Despre Garmisch-Partenkirchen se spune ca este fara dar si poate "capitala sporturilor de iarna". Aceasta chiar a devenit faimoasa pentru competitia anuala de revelion, numita „New Year Ski”. Aceasta este o competitie de sarituri, televizata si mediatizata in toata lumea.

Garmisch-Partenkirchen este si un vechi loc ce adapostea olimpiada de iarna, motiv pentru care astazi orasul este unul cosmopolit ce adaposteste o multime de atractii. Este acel fel de oras care adaposteste si o istorie si o cultura bogata. De multe ori, veti vedea localnicii imbracati in haine traditionale locale, numite „Dirndl” pentru femei si „Lederhosen” pentru barbati, fara a fi platiti de cei ce se ocupa cu turismul.

Multe dintre cladirile mai vechi sunt decorate cu fresce frumoase si picturi pe pereti care de multe ori dateaza de acum ceva secole. Oriunde v-ati uita, la orizont veti vedea un peisaj montan deosebit, dominat de Zugspitze, inaltul munte. Acest munte are unul dintre cel mai abrupti versanti din lume, motiv pentru care nu puteti skia tocmai din varf pana la poale.

O alta atributie pe care o are orasul este de statiune de sanatate, sau mai degraba „centru de antrenare climatoterapeutica”. Aici puteti face un program de exercitii pentru tot corpul, activitati sustinute de Institutul de Medicina Balneara si Climatologica a Universitatii din Munchen. Obiectivul acestor exercitii este sa previna bolile din stagii de inceput prin a face corpul si spiritul mai puternic. Garmisch-Partenkirchen este o locatie buna si pentru cei ce vor sa se recupereze dupa operatii si alte interventii medicale suferite de acestia. Urmariti periodic sectiunea special dedicata ofertelor de ski din Garmisch, pentru a beneficia de cele mai bune tarife de vacanta.

Statiunea Garmisch-Partenkirchen, chiar daca este cunoscut pentru frumoasele activitati de iarna, este un loc ce poate fi vizitat in orice perioada a anului. Aici se poate ajunge cu usurina cu trenul. Cel mai usor, din Romania, puteti lua un avion catre Frankfurt, iar din Frankfurt un tren direct catre Garmisch. Oraselul este situat in asa fel incat pe drum sa puteti admira si alte localitati cu adevarat unice.

De mentionat este si faptul ca orasul este locul de nastere al autorului Michael Ende, cel care a scris „Poveste fara sfarsit”, o carte pentru copii extrem de apreciata si ecranizata in anii `90, si a compozitorului Richard Strauss.

Garmisch