Cum se ajunge in Hamburg

Calatoria cu avionul la Hamburg

Hamburg detine al cincilea cel mai mare aeroport din Germania, lucru ce il face sa fie unul dintre locurile principale de aterizare in Germania. Exista zeci de zboruri din si spre Europa, insa nu exista decat cateva zboruri intercontinentale directe. Aeroportul a fost recent modernizat cu terminale noi, un hotel al aeroportului, si facilitati ce nu va permit sa va pierdeti in multime. Depinzand de locul unde avionul dumneavoastra aterizeaza sau decoleaza, e posibil sa aveti destul de mult de mers, ca in multe alte aeroportur de altfel.

Aria acestuia este foarte populara, fiind inconjurata de parcuri, spatii verzi, piste pentru biciclete sau pentru mersul pe jos. Principala companie aeriana ce opereaza aici este Lufthansa.

Din pacate nu exista nicio companie care ofera zboruri directe catre Hamburg, insa Airberlin, Niki, Aerosvit, LOT, Carpatair, Turkish Airlines, Czech Airlines, Austrian Airlines si altele va ofera zboruri cu o escala, ce incep de la aproape 100€ si ajung la 500€. Airberlin, Niki si Austrian Airlines va pun la dispozitie un zbor cu escala la Viena, Malev cu escala la Budapesta, LOT la Varsovia, Turkish Airlines la Istambul, Czech Airlines la Praga, Tarom la Frankfurt, AirFrance la Paris, Lufthansa la Munchen, Swiss la Zurich, Brussels Airlines la Bruxelles si KLM la Amsterdam.

Calatoria cu trenul la Hamburg

Pentru o calatorie relaxanta, placuta si plina de peisaje de admirat pe fereastra, trenul este alegerea perfecta. Pentru a ajunge in Hamburg, prima data va trebui sa ajungeti in capitala Germaniei. Trenul ce calatoreste de la Bucuresti la Berlin ajunge in 24 de ore si 28 de minute la destinatie. Acesta are plecarea la ora 16:45, iar la 05:17 ajunge la Budapesta. Aici se face o pauza de cateva minute si la 05:30 trenul pleaca pentru a ajunge la 17:13 la Berlin. De aici puteti lua un tren spre Hamburg. Acest lucru nu ar trebui sa va ridice probleme, deoarece in timpul zilei acestea circula din jumatate in jumatate de ora. Costul acestei calatori poate ajunge aproape de 200€.

Calatoria cu automobilul la Hamburg

Pentru a ajunge din Romania in Hamburg trebuie sa treceti in primul rand prin Ungaria si mai apoi prin Austria. Distanta dintre cele 2 tari, Romania si Germania, este de aproximativ 2000 de km.