Informatii utile Hamburg

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Hamburg este recunoscuta pentru


plimbari in aer liber
arhitectura
puncte de interes
cultura
relaxare
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Hamburg

Cea mai buna perioada de vizitare a orasului Hamburg este de la sfarsitul primaverii la inceputul toamnei. Verile in general sunt senine si calde, media temperaturii fiind de 25°C. Cu toate acestea, va puteti pregati pentru zile extreme de calduroase, cu temperaturi ce ating sau chiar depasesc temperatura de 35°C. Mai mult, va puteti astepta si la averse de ploaie. Iernile obisnuiesc sa fie reci si ploioase, insade obicei tempratura nu coboara mai mult de -10°C, iar zapada nu isi face simtita prezenta foarte des.

Temperaturi medii lunare in Hamburg, Germania

Ce sa luati in bagaj

Luati-va cele mai frumoase haine. Germanii sunt in mare parte ingrijiti si foarte stylish, motiv pentru care daca doriti sa va incadrati in tablou, va trebui sa va combinati hainele cu grija. Vremea poate fi ceva mai rece decat in Romania, asa ca urmariti cu atentie prognozele meteo inainte de plecare, pentru a stii ce haine va impachetati. O umbrela v-ar putea fi de asemenea extrem de utila oricand.

Buget de vacanta

Pe langa banii de cazare si mancare, e bine sa aveti cateva zeci de euro la dumneavoastra pentru transport. Nu este nevoie sa aveti foarte multi bani lichizi in posesie, deoarece toate cardurile recunoscute international (Visa, Mastercard), sunt acceptate si aici.

Transportul public in Hamburg

Hamburg este unul dintre orasele ce se poate lauda cu un transport in comun foarte bine dezvoltat. Autobuzele merg toate in jurul ceasului, avand intarzieri foarte mici si de obicei rare. In timpul noptii, un autobuz special, „Nachtbus” conecteaza centrul orasului cu districtele aflate la periferie. Autobuzele de noapte pleaca si ajung in statia „Rathausmarkt”, ce se afla langa primarie.

Tramvaiele si metrourile circula de la 5:00 la 1:00in centrul orasului, insa de obicei programul lor pentru districtele periferice se termina la ora 23:00.

Masinile de bilete vand tichete pentru distante mici, pentru o singura calatorie sau tichete pentru o zi. De asemenea, pot fi cumparate bilete de grup. Pentru a va cumpara un abonament pentru o saptamana va trebui sa vorbiti cu cneva autorizat. De asemenea, aveti posibilitatea sa cumparati un „Hamburg Card” ce va ofera posibilitatea sa mergeti cu mijloacele de transport in comun si sa intrati la muzee sau alte obiective turistice.

Taxiurile in Hamburg

Taxiurile sunt cat se poate de multe, servindu-si clientii 24/24. Pentru a va putea urca in unul trebuie sa telefonati la o companie de taxiuri sau sa asteptati la marele semn verde din oras ce anunta statia de taxiuri. Majoritatea vehiculelor sunt albe, si au deasupra lor un semn pe care scrie „Taxi”. Daca acesta lumineaza, inseamna ca este liber. Ceasul incepe sa conorizeze dela 2.20€. De obicei, o calatorie in centrul orasului va va costa in jur de 6-12€. Pentru o calatorie de la aeroport in oras, asteptati-va sa platiti intre 20 si 25€. Multe dintre taxiuri accepta si plata prin card.

Magazine si piete in Hamburg

Principala arie de shopping este Mönckebergstraße, ce se afla in centrul orasului. Aici magazinele sunt in general deschise intre orele 10:00 – 20:00, iar in zilele de joi si vineri ora inchiderii se prelungeste pana la 22:00. Cel mai nou complex comercial deschis in zona este Europa Passage, ce se afla laga primarie si langa lacul Alster. Un frumos magazin de suveniruri se afla chiar in piata primariei si are preturi accesibile pentru orice turist. Suvenirurile tipice sunt statuete ale bisericii Michel, ori ale primariei, sau simple carti postale.