Ghid turistic Hanovra

Recomandat pentru: puncte de interes, arhitectura, arta, cultura, istorie, muzee, plimbari in aer liber

Despre Hanovra

Hanovra este capitala landului Saxonia Inferioara, din Germania. Orasul isi mai spune si „EXPO City” datorita numeroaselor expozitii valoroase ce au loc aici, unele dintre cele mai mari din lume. In anul 2000, aici a fost construit un complex imens pentru expozitii, ce urma sa gazduiasca cu succes evenimentul World EXPO. Mai mult, in 2006 Hanovra a fost gazda Cupei Mondiale de Fotbal. Ce trebuie sa stiti este ca aici engleza nu e foarte comuna si de obicei turistii sunt singurii cu care va veti intelege in aceasta limba, asa ca, daca aveti cunostinte de limba germana, ar fi un mare plus.

Este o metropola vibranta, deschisa in special mediului de business. Turistii din Romania sunt prezenti in numar mare aici, mai ales in perioada targului din Hanovra sau Hanovra Fair, asa cum mai este el cunoscut. Se poate ajunge chiar si cu avion, pe ruta Bucuresti - Hanovra, cu o escala, cel mai probabil la Frankfurt sau la Viena.

Hanovra nu este un oras european comun. Nu va asteptati sa vedeti cladiri frumoase, vechi de secole, deoarece acestea au fost in foarte mare parte distruse de bombardamentele din cel de Al Doilea Razboi Mondial, acesta fiind orasul cel mai afectat, din acest punct de vedere, la nivel national. Din pacate, bombardamentele repetate si violente au dus la pierderea multor cladiri istorice.

In oras, chiar si „Orasul Vechi” este cumva... nou! Casele care au ramas in picioare dupa marele razboi au fost toate aduse intr-un singur loc, astfel, astazi, aproximativ 40 de case formeaza partea veche a orasului. Restul orasului este acaparat de blocurile gri ale anilor 1950, lucru ce confera o atmosfera destul de incarcata locului.

Cu toate acestea, inca exista unele cladiri rezidentiale ce fac parte din stilul arhitectural al secolului XIX (stilul victorian) impreuna cu Art Nouveau. Cateva dintre aceste cladiri sunt Oststadt, List si Liden, fiecare apartinand unor familii instarite.

Orasul a avut insa o relatie speciala cu artista franceza Niki de Saint – Phalle, care are multe dintre operele sale de arta expuse in locuri publice din Hanovra, cum ar fi „Bonele” sau „Pestera”, ce se gasesc in Marea Gradina. De asemenea, ea are opere expuse la Muzeul Sprengal. Artista a fost ulterior premiata cu o cetatenie onoranta de catre guvernatorul orasului. Mai mult, pasajul comercial, renovat recent, a fost numit „The iki de Saint – Phalle Promenade”.

Odata ajunsi aici, nu uitati sa mergeti in Kropcke, o mare arie pietonala, aflata in inima Hanovrei. Acesta este locul principal de cumparaturi din oras si este si partea orasului unde se afla Opera si o multime de locuri unde puteti manca. Marea majoritate a autobuzelor, cu exceptia celor cu numarul 10 sau 17 va pot aduce in aceasta zona. De asemenea, aici exista si cel mai mare loc de intalnire din oras, un imens ceas verde, ce nu poate fi ratat in niciun caz.

Cele mai frumoase locuri de vizitat aici sunt cu siguranta gradinile Herrenhäuser, printre cele mai cunoscute gradini in stil baroc din lume. Aceasta a fost creata in secolul XVII ca o copie a Gradinii Versailles din Franta. Vizitati de asemenea Schloss Marienburg, un castel ce este considerat una dintre cele mai importante cladiri neo-gotice din Germania. Nu ratati nici Acvariul orasului sau Gradina Zoologica Hanovra, care adaposteste peste 2000 de animale din jurul lumii.

Daca veti fi in trecere sau daca doriti sa mergeti special pentru a vizita orasul, atunci trebuie sa vizitati periodic sectiunea noastra de cazare Hanovra, pentru a obtine cele mai bune preturi. Pe suprafata intregii Europei continentale nordice, exista putine orase ce ofera atat de multe precum Hanovra, Germania!

Hanovra