Ghid turistic Heidelberg

Recomandat pentru: muzee, cultura, atractii inedite, istorie, plimbari in aer liber, arhitectura, puncte de interes

Despre Heidelberg

Heidelberg este un oras aflat in sud-vestul Germaniei, al cincilea cel mai mare oras al landului Baden – Wurttemberg. In ciuda faptului ca este un orasel destul de mic, aici se afla si Universitatea din Heidelberg, renumita pe plan international. Orasul este o atractie turistica deosebita, in mare parte datorita peisajelor romantice si pitoresti, ce ofera o evadare din jungla marilor orase. De asemenea, aici se afla o baza militara a Statelor Unite ale Americii inca din anul 1951.

Chiar daca principala atractie orasului este Castelul din Heidelberg, aici sunt o multime de lucruri de explorat in vizita dumneavoastra. Plimbarile romantice pe malul raului Necklar sunt foarte populare aici, iar acestea au inspirat poeti precum Goethe sau Mark Twain, ce si-au inceput in 1878 turul in jurul Europei cu o sedere de trei luni in Heidelberg.

Cu toate acestea, care este motivul pentru care Heildeberg este atat de popular, in special pentru turistii din SUA si Japonia, care nu numai ca fotografiaza orasul din toate unghiurile, ci iau cu asalt toate magazinele de suveniruri? Se spune ca nu este vorba numai de atractiile turistice din Heidelberg in sine, ci de atmosfera ce invaluie micul oras.

Zona pietonala a orasului este una dintre cele mai mari din lume, avand o lungime de 1.6 kilometri si duce catre partea veche a orasului. Aici se afla faimoasa universitate, care este cea mai veche din Germania, cu faimoasa „Aula”, ce este un amfiteatru vechi. Din cei 144.000 de locuitori ai orasului, 30.000 sunt studenti, motiv pentru care orasul este impanzit si de puburi.

Aici peste 15.000 de cetateni americani se simt acasa din cauza faptului ca NATO are cateva sedii ale armatei in zona. Se spune ca existau planuri ale acestor stationari inca dinaintea celui de Al Doilea Razboi Mondial, in principal pentru a preveni centrul orasului de bombardamente.

Cea mai importanta atractie a orasului, castelul, a fost devastat de trupele franceze in secolul XVII. Astazi puteti ajunge la ruine cu masina sau sa urcati in 10 minute pe jos pe Burgweg. De aici puteti admira panorama orasului in intregime. In castel puteti vedea camerele de zi, sala regelui, sala cavalerilor si faimosul „Mare Beci” ce poate depozita peste 200.000 de litri de vin.

Heidelberg