Ghid turistic Karlsruhe

Recomandat pentru: arhitectura, cladiri istorice, istorie, puncte de interes

Despre Karlsruhe

Karlsruhe este un orasel ce se afla in partea sudica a Germaniei, in landul federal Baden – Wurttemberg, langa granita dintre Germania si Franta.

Orasul a fost fondat in anul 1715, atunci cand Germania era formata dintr-o serie de principate si cateva orase-stat, mult mai tarziu decat majoritatea oraselor importante germane. Initial, acesta era format doar din Palatul Karlsruhe, ce este in picioare si astazi si ofera o priveliste superba, mai ales pe timpul noptii. Atunci cand orasul s-a extins, acesta a devenit scaunul a doua dintre cele mai mari curti din Germania, Curtea Constitutionala Federala si Curtea Federala de Justitie.

Datorita unor asemanari intre acest oras si capitala Statelor Unite, se speculeaza ca Karlsruhe a fost un model de oras pentru faimosul Washington D.C. de astazi. Cu toate acestea, argumentele sunt cumva depasite, deoarece unul dintre ele este faptul ca ambele orase au un centru (in Karlsruhe, palatul, si in Washington, cladirea Capitol), de unde strazile radiaza. Acest lucru insa nu este nici pe departe specific doar oraselului german, ci este o caracteristica a tuturor oraselor din lume cu plan radial concentric.

Orasul Karlsruhe se afla pe valea Rinului, in cea mai calduroasa parte a Germaniei. Clima sa blanda se datoreaza si faptului ca se afla la doar 115 m deasupra nivelului marii, si este inconjurat de munti din est (Muntii Padurea Neagra) si vest (Muntii Vosgi). Prin urmare, Karlsruhe are mai multe zile senine si calduroase decat peste 90% din orasele Germaniei. Orasul nu este tocmai aglomerat de turisti, majoritatea dintre acestia vizitand orasele apropiate, cum ar fi Heidelberg, ce se afla la 50 de km sau Freiburg, la 100 de km departare. De asemenea, acestea sunt orase vechi, cu o istorie mai vasta.

Top obiective turistice Karlsruhe

Palatul din Karlsruhe
Palatul din Karlsruhe

Palatul din Karlsruhe a fost construit in anul 1715 de catre Karl Wilhelm, luand nastere odata cu orasul. Acesta se afla in mijlocul unei paduri si reprezinta...

Piramida din Karlsruhe
Piramida din Karlsruhe

In mijlocul pietei Marketplatz se afla o Piramida de marime medie, amplasata deasupra mormantului lui Margrave Charles III William, fondatorul orasului....