Informatii utile Karlsruhe

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Karlsruhe este recunoscuta pentru


arhitectura
cladiri istorice
istorie
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati orasul Karlsruhe

Verile in general sunt senine si calde, media temperaturii fiind de 25°C. Cu toate acestea, va puteti pregati pentru zile extreme de calduroase, cu temperaturi ce ating sau chiar depasesc temperatura de 35°C. Mai mult, va puteti astepta si la averse de ploaie. Iernile obisnuiesc sa fie reci si ploioase, insade obicei tempratura nu coboara mai mult de -10°C, iar zapada nu isi face simtita prezenta foarte des.

Temperaturi medii lunare in Karlsruhe, Germania

Ce sa luati in bagaj

Luati-va cele mai frumoase haine. Germanii sunt in mare parte ingrijiti si foarte stylish, motiv pentru care daca doriti sa va incadrati in tablou, va trebui sa va combinati hainele cu grija. Vremea poate fi ceva mai rece decat in Romania, asa ca urmariti cu atentie prognozele meteo inainte de plecare, pentru a stii ce haine va impachetati. O umbrela v-ar putea fi de asemenea extrem de utila oricand.

Buget de vacanta

Pe langa banii de cazare si mancare, e bine sa aveti cateva zeci de euro la dumneavoastra pentru transport. Nu este nevoie sa aveti foarte multi bani lichizi in posesie, deoarece toate cardurile recunoscute international (Visa, Mastercard), sunt acceptate si aici.

Transportul public in Karlsruhe

Karlsruhe dispune de o retea de transport in comun excelenta, numita KVV. Aceasta este in mare parte alcatuita din tramvaie si trenuri. Aceleasi trenuri pot calatori in oras pe locurile construite pentru tramvaie si pe cai ferate pentru a ajunge la localitatile din jur. Un bilet pentru o singura calatorie este 2.20€, iar pentru copii pretul este scazut la 1.20€. biletele trebuie stampilate atunci cand va urcati intr-un tramvai, si trebuie sa stiti ca veti intalni controlori destul de des. Daca sunteti pe cont propriu, s-ar putea sa va fie destul de greu sa cumparati biletul corespunzator, deoarece sunt o varietate, insa daca va aflati in apropierea unui birou KVV, cei ce se afla acolo vor fi bucurosi sa va ajute. Trenurile circula pentru o perioada lunga de timp, pana noaptea tarziu, insa toate au o pauza de cateva ore pana dimineata. In fiecare statie veti gasi orarele si hartile rutelor, asa ca veti stii intotdeauna ce tramvai/tren sa luati si  cat timp mai aveti de asteptat.

Taxiurile in Karlsruhe

Acestea pot fi chemate telefonic sau pot fi gasite in statiile special amenajate pentru taxiuri. Daca veti gasi mai mult de un taxi liber, fiti sigur ca va urcati in primul taxi ce se afla in linie, chiar daca unul ce se afla mai in spate poate fi o alegere buna pentru dumneavoastra. Este doar o regula nescrisa a orasului. Calatoriile sunt monitorizate de ceasul special pentru taxiuri, dar puteti negocia un pret cu soferul

Magazine si piete in Karlsruhe

Majoritatea magazinelor se afla pe o strada dedicata in exclusivitate pietonilor, unde nu aveti acces cu masina, numita Kaiserstrasse. De asemenea, la Ludwigsplatz, langa Kaiserstrasse, exista o multime de cafenele in aer liber unde cumparatorii se pot relaxa. Tot in aceasta arie se afla si alte cateva buticuri scumpe si magazine de pantofi. La limita acestei zne se afla un mall de dimensiuni mari, numit Ettlinger Tor. Acesta este cu siguranta o alternativa de luat in considerare, mai ales atunci cand vremea nu este tocmai senina.

Karlsruhe