Ghid turistic Koln

Recomandat pentru: situri religioase, arhitectura, muzee, plimbari in aer liber, lacasuri de cult, cultura, relaxare

Despre Koln

Despre Koln se poate spune ca este o asezare bidimensionala ce infatiseaza istorie si arhitectura, ambele deosebite. Istoria orasului incepe inca de pe vremea anticului Imperiu Roman, si veti gasi aici biserici medievale, cladiri postbelice, muzee avangardiste si sali imense de concerte. Acesta este al patrulea cel mai mare oras german, fondat de romani inca din anul 38 inaintea erei noastrei. Din acest motiv, lista obiectivelor turistice din Koln, deschise publicului larg, este una destul de impresionanta. Orasul este cunoscut si drept cel mai liberal din toate orasele germane.

Nota distinctiva a orasului este data cu siguranta de locuitorii acestuia, ce sunt extrem de mandrii de orasul lor. Koln este la baza un oras in care se vorbea dialectul ripunian, insa de-a lungul timpului, acesta a fost inlocuit de limba germana aproape total.

Aici veti gasi ghizi turistici vorbitori de limba engleza intr-un numar destul de mare, si acestia sunt prezenti la toate marile obiective turistice. Pentru turistii ce vorbesc germana si doresc sa-si exerseze limba exista o veste buna: localnicii sunt foarte rabdatori si intelegatori cu cei cu dificultati in exprimarea lucrurilor ce le doresc, in germana. Oamenii sunt foarte primitori in general de fapt, fiind prietenosi si joviali, tratand egal toti turistii, indiferent de tip sau interese.

Daca aveti mai mult timp la dispozitie, recomandam achizitionare unui pachet de weekend in Germania, fie in Dusseldorf, fie in Dortmund, apoi sa calatoriti prin majoritatea oraselor din zona, in excursii de o zi. Cazarea in Koln este si ea la inaltime, ca de altfel in toate orasele mari ale Germaniei.