Cum se ajunge in Koln

Calatoria cu avionul la Koln

Principalul aeroport in care se aterizeaza pentru a ajunge la Koln este Cologne Bonn Airport, ce ofera atat zboruri interne cat si internationale, operand atat cu mari companii aeriene cat si cu cele low-cost. Aeroportul este la aproximativ 15 minute de oras daca optati pentru trenul companiei S-Bahn. Acesta costa 2.40€, un pret mai mult decat rezonabil. Din pacate nu exista zboruri directe catre Koln, motiv pentru care ar trebui sa alegeti unul cu escala sau un alt mijloc de transport. Compania aeriana Pegasus va ofera un zbor extrem de ieftin catre Koln, sub 100€, cu escala la Istambul.

Calatoria cu trenul la Koln

Pentru o calatorie relaxanta, placuta si plina de peisaje de admirat pe fereastra, trenul este alegerea perfecta. Pentru a ajunge in Koln, prima data va trebui sa ajungeti in capitala Germaniei. Trenul ce calatoreste de la Bucuresti la Berlin ajunge in 24 de ore si 28 de minute la destinatie. Acesta are plecarea la ora 16:45, iar la 05:17 ajunge la Budapesta. Aici se face o pauza de cateva minute si la 05:30 trenul pleaca pentru a ajunge la 17:13 la Berlin. De aici puteti lua un tren spre Koln. Acest lucru nu ar trebui sa va ridice probleme, deoarece in timpul zilei acestea circula din jumatate in jumatate de ora. Principalele statii feroviare din oras sunt Koln Hauptbahnof si Koln-Deutz. Costul acestei calatori poate ajunge aproape de 200€. Aceeasi ruta vi-o ofera si Turkish Airlines, insa la un pret considerabil mai mare, peste 250€. Tarom in colaborare cu Austrian Airlines va ofera un zbor cu escala la Viena, Airfrance cu escala la Paris, Lufthansa cu escala la Munchen si KLM cu escala Amsterdan. De asemenea, Airberlin in colaborare cu NIKI va ofera un zbor cu doua escale, una la Viena si una la Berlin.

Calatoria cu automobilul la Koln

Pentru a ajunge din Romania la Koln trebuie sa treceti in primul rand prin Ungaria si mai apoi prin Austria. Distanta dintre cele 2 tari, Romania si Germania, este de aproximativ 2000 de km.