Despre Leipzig

Leipzig este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase orase ale Germaniei. Desi mult mai mic decat Bucuresti (vedeti harta Leipzig), acesta a fost caracterizat drept „micul Paris” in faimoasa opera a lui Goethe, Faust. Majoritatea locuitorilor insa tind sa contrazica acest atribut al orasului, spunand ca orasul lor este cu siguranta mult mai distractiv decat Parisul, insa nu mai important. De asemenea, acesta este un centru important de afaceri si transport, si cel mai dinamic oras din estul Germaniei.

In Leipzig, lucrul de stiut este faptul ca distractia este la ea acasa. Locuitorii petrec, in mod traditional, pe strazi, de ani de zile, iar terasele cafenelelor sunt deschise chiar si in timpul iernii. Nenumarate baruri si cluburi de noapte mentin atmosfera pe tot parcursul noptii, mai ales in zilele de joi si vineri.

Orasului i s-a mai atribuit numele „Stadt der Helden” (Orasul Eroilor), datorita rolului sau accentuat in revolutia de la 1848. Rezidentii sai au organizat proteste impotriva regimului comunist in luna mai a acelui an. Pana in Octombrie, sute de mii de oameni asaltau strazile, incercand sa aduca pace si drepate in propria tara.

Pentru ce mai este cunoscut si apreciat orasul Leipzig? In special pentru calitatea muzicii clasice si a operei, ce se ridica la un nivel foarte mare la nivel national. De asemenea, e cunoscut pentru arta si scenele literare pe care le-a deschis. Orasul a servit drept casa unor nume cu greutate in arta mondiala, cum ar fi: Bach, Schumann, Wagner, Mendelssohn si nu in ultimul rand lui Goethe, ce a descris o scena cheie din opera sa principala chiar in oras. Valoarea culturala a orasului nu se opreste aici, universitatea din Leipzig atrage astazi mii de studenti din toata lumea. Prin urmare, acesta este orasul ce imbina perfect atat distractia, cat si cultura.

Leipzig