Cum se ajunge in Leipzig

Calatoria cu avionul la Leipzig

Aeroportul Leipzig/Halle, sau Schkeuditz Airport se afla la 22 de kilometri de centrul orasului. Acesta este al doilea cel mi mare aeroport din estul Germaniei, dupa cel din Berlin. Pentru a ajungr de la aeroportin oras exista trenuri speciale. Acestea vin din 30 in 30 de minute, iar calatoria pana in Leipzig tine 14 minute. Pretul unui bilet este de 3.60€. Din Bucuresti catre Leipzig pleaca zilnic peste 120 de zboruri, insa niciunul dintre acestea nu este direct, fiind nevoiti sa faceti o escala in calatoria dumneavoastra. Compania aeriana Tarom si compania Austrian Airlines va ofera un zbor cu escala la Viena, LOT la Varsovia, Lufthansa la Frankfurt, Alitalia la Roma, Airfrance la Paris, iar KLM la Amsterdam.

Calatoria cu trenul la Leipzig

Pentru o calatorie relaxanta, placuta si plina de peisaje de admirat pe fereastra, trenul este alegerea perfecta. Pentru a ajunge in Leipzig, prima data va trebui sa ajungeti in capitala Germaniei. Trenul ce calatoreste de la Bucuresti la Berlin ajunge in 24 de ore si 28 de minute la destinatie. Acesta are plecarea la ora 16:45, iar la 05:17 ajunge la Budapesta. Aici se face o pauza de cateva minute si la 05:30 trenul pleaca pentru a ajunge la 17:13 la Berlin. De aici puteti lua un tren spre Leipzig. Acest lucru nu ar trebui sa va ridice probleme, deoarece in timpul zilei acestea circula din jumatate in jumatate de ora. Costul acestei calatori poate ajunge aproape de 200€, chiar peste. De mentionat este si faptul catrenul de la Berlin la Leipzig face 1 ora si un sfert si pretul unui bilet este de 36€

Calatoria cu automobilul la Leipzig

Pentru a ajunge din Romania in Leipzig trebuie sa treceti in primul rand prin Ungaria si mai apoi prin Austria. Distanta dintre cele 2 tari, Romania si Germania, este de aproximativ 2000 de km.

Leipzig