Informatii utile Leipzig

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Leipzig este recunoscuta pentru


arhitectura
cultura
muzee
puncte de interes
arta
cladiri administrative

Cand este indicat sa vizitati orasul Leipzig

Orasul este primitor oricum, insa perioada in care e bine sa veniti depinde de scopul calatoriei. Cei mai multi oameni ajung aici intre mai si septembrie, insa in aceste perioade este si destul de aglomerat. Trebuie sa stiti ca vara este perfecta pentru o vizita, pentru ca vremea e placuta si cerul senin. De asemenea, gradinile de bere sunt deschise si va asteapta cu portile deschise.

Temperaturi medii lunare in Leipzig, Germania

Ce sa luati in bagaj

Luati-va cele mai frumoase haine. Germanii sunt in mare parte ingrijiti si foarte stylish, motiv pentru care daca doriti sa va incadrati in tablou, va trebui sa va combinati hainele cu grija. Vremea poate fi ceva mai rece decat in Romania, asa ca urmariti cu atentie prognozele meteo inainte de plecare, pentru a stii ce haine va impachetati. O umbrela v-ar putea fi de asemenea extrem de utila oricand.

Buget de vacanta

Pe langa banii de cazare si mancare, e bine sa aveti cateva zeci de euro la dumneavoastra pentru transport. Nu este nevoie sa aveti foarte multi bani lichizi in posesie, deoarece toate cardurile recunoscute international (Visa, Mastercard), sunt acceptate si aici.

Transportul public in Leipzig

Principalul mijloc de transport din Leipzig este tramvaiul, insa nu singurul. Compania LVB opereaza atat cu tramvaie cat si cu autobuze si este principala companie care ofera astfel de servicii. Majoritatea liniilor circula din 10 in 10 minute in timpul zile si cel putin din ora in ora in timpul noptii. Un bilet pentru o singura calatorie valoreaza 2€. Un bilet cu care puteti calatori o zi intreaga atat cu tramvaiul cat si cu autobuzul, costa 5€, ceea ce il face sa fie mult mai convenabil daca doriti sa calatoriti de ma mult de doua ori intr-o zi. Daca nu calatoriti singur, exista un bilet de grup ce va va diminua cheltuielile considerabile, un bilet de zi costant 12€ pentru 5 persoane. De asemenea, daca preconizati ca veti sta in oras o saptamana sau mai mult, va puteti lua un bilet saptamanal, ce costa 17.70€. Dupa ora 20:00, veti fi obligati sa intrati pe usa soferului si sa aratati biletul, intrucat dupa acea ora nu mai exista controlori. Reteaua de tramvaie arata ca o stea cu un cerc in centru. In general liniile merg din suburbii catre centru si sunt extrem de aglomerate atunci cand oamenii se deplaseaza spre si dinspre locul de munca.

Exista si o retea de trenuri urbane, insa sunt considerate insa inutile. Acestea sunt administrate de catre cei de la S-Bahn ce au trenuri in toata tara. Aceste trenuri sunt insa inutile pentru ca in general autobuzele si tramvaiele circula mai des si sunt mai rapide.

Taxiurile in Leipzig

In oras sunt o multime de taxiuri disponibile, asa ca gasirea unuia liber nu va fi niciodata o problema. Acestia isi asteata clientii in o multime de locuri special amenajate in jurul orasului. De asemenea, ii puteti face cu mana de pe trotuar. Atunci cand va urcati in taxi, taxa este de 2.10€, iar plata pe kilometru este de 1.30€. Principalele companii sunt Funktaxi si Lowen Taxi.

Magazine si piete in Leipzig

Centrul orasului este de-a dreptul asaltat de magazine si piete. Daca sunteti in cautare de suveniruri, acestea se pot cumpara de la magazinele din jurul primariei. In aria numita Südvorstadt veti intalni magazine de haine foarte interesante, locuri unde puteti lua masa si cinemauri. De vizitat este si Hauptbahnhof, care nu este doar una dintre cele mai mari gari din Europa, dar si un mare mall. De asemenea, un alt complex comercial este Paunsdorf, unde veti gasi magazine de top precum C&A, H&M, Esprit, etc.

Leipzig