Cum se ajunge in Munchen

Calatoria cu avionul la Munchen

Aeroportul din Munchen este al doilea cel mai mare aeroport din Germania si dispune de doua terminale. Al doilea terminal este in general folosit de compania aeriana Lufthansa si de partenerii sai dela Star Alliance. Toate celelalte companii folosesc vechiul terminal 1. Aeroportul este localizat in afara orasului, intr-o suburbie nord-estica. Datorita cresterii constante in numarul de zboruri, aeroportul s-a extins considerabil, oferind conexiuni cu majoritatea celorlalte aeroporturi mari din Germania si de asemenea cu mari orase la nivel international. Acesta a fost premiat trei an la rand, primind titlul de „Cel mai Bun Aeroport din Europa”, pe baza unui chestionar completat de peste 8 milioane de calatori din toata lumea.

Pentru a ajunge aici exista foarte multe trasee. Companiile aeriene Tarom, Airfrance si Lufthansa va ofera zboruri directe din Bucuresti, iar compania Carpatair va ofera un zbor direct din Timisoara. Exista multe alte companii aeriene ce va ofera zboruri, insa acestea sunt cu escala. Airberlin, NIKI si Austrian Airlines vor face o escala in Viena in calatoria lor catre Munchen, LOT la Varsovia, Turkish Airlines la Istanbul, Alitalia la Roma, Swiss la Zurich, iar KLM la Amsterdam.

Calatoria cu trenul la Munchen

Pentru o calatorie relaxanta, placuta si plina de peisaje de admirat pe fereastra, trenul este alegerea perfecta. Pentru a ajunge in Munchen, prima data va trebui sa ajungeti in capitala Germaniei. Trenul ce calatoreste de la Bucuresti la Berlin ajunge in 24 de ore si 28 de minute la destinatie. Acesta are plecarea la ora 16:45, iar la 05:17 ajunge la Budapesta. Aici se face o pauza de cateva minute si la 05:30 trenul pleaca pentru a ajunge la 17:13 la Berlin. De aici puteti lua un tren spre Munchen. Acest lucru nu ar trebui sa va ridice probleme, deoarece in timpul zilei acestea circula din jumatate in jumatate de ora. Costul acestei calatori poate ajunge aproape de 200€.

Calatoria cu automobilul la Munchen

Pentru a ajunge din Romania in Munchen trebuie sa treceti in primul rand prin Ungaria si mai apoi prin Austria. Distanta dintre cele 2 tari, Romania si Germania, este de aproximativ 2000 de km.