Informatii utile Munchen

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Munchen este recunoscuta pentru


arhitectura
puncte de interes
muzee
cultura
plimbari in aer liber
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Munchen

Cea mai buna perioada de vizitare a orasului  Hamburg este de la sfarsitul primaverii la inceputul toamnei. Verile in general sunt senine si calde, media temperaturii fiind de 25°C. Cu toate acestea, va puteti pregati pentru zile extreme de calduroase, cu temperaturi ce ating sau chiar depasesc temperatura de 35°C. Mai mult, va puteti astepta si la averse de ploaie. Iernile obisnuiesc sa fie reci si ploioase, insade obicei tempratura nu coboara mai mult de -10°C.

Temperaturi medii lunare in Munchen, Germania

Cu toate acestea, cu siguranta cea mai buna perioada este in octombrie, deoarece atunci are loc faimosul festival de bere Oktoberfest.

Ce sa luati in bagaj

Luati-va cele mai frumoase haine. Germanii sunt in mare parte ingrijiti si foarte stylish, motiv pentru care daca doriti sa va incadrati in tablou, va trebui sa va combinati hainele cu grija. Vremea poate fi ceva mai rece decat in Romania, asa ca urmariti cu atentie prognozele meteo inainte de plecare, pentru a stii ce haine va impachetati. O umbrela v-ar putea fi de asemenea extrem de utila oricand.

Cati bani sa luati Pe langa banii de cazare si mancare, e bine sa aveti cateva zeci de euro la dumneavoastra pentru transport. Nu este nevoie sa aveti foarte multi bani lichizi in posesie, deoarece toate cardurile recunoscute international (Visa, Mastercard), sunt acceptate si aici.

Magazine si piete in Munchen

Daca sunteti in cautare de haine de lux si alte bunuri de acest fel, strazile Maximilianstrasse, Reidenstrasse si Theatinerstrasse sunt strazile pe care trebuie sa le cutreierati. Toate trei se afla in apropierea Teatrului de Opera.