Ghid turistic Nuremberg

Recomandat pentru: muzee, arhitectura, istorie, cultura, puncte de interes, atractii inedite, cladiri istorice

Despre Nuremberg

Nuremberg este un oras german situat in landul Bavaria, avand statutul de cel de-al doilea oras ca importanta, din faimoasa regiune germana, dupa Munchen. De asemenea, indeplineste functia de regiune administrativa pentru Franconia de Mijloc. Acesta este situat pe raul Pegnitz si pe canalul Rin – Main – Dunare, este localizat la 170 km de Munchen si este cel mai mare oras din Franconia.

Cand oamenii se gandesc la Nuremberg, de obicei se gandesc la turta dulce, jucarii, Craciun, si alte lucruri din aceasta arie. Cu toate acestea, e bine de stiut ca orasul ce se afla in umbra marelui Castel imperial de aici, este mai mult decat atat. Aici veti intalni biserici gotice, frumoase case patriciene si colturi si locuri romantice. Atmosfera este de coexistenta intre medieval si modern, intre trecut si prezent.

Orasul a fost fondat acum aproape 1000 de ani, si este un mix interesant intre cosmopolitan si bizar. Orasul contine si o parte veche, numita Altstadt, un orasel medieval plin de strazi pietonale de pe care puteti admira frumosul rau Pegnitz, ce-si sapa albia pe sub zidurile solide ale cetatii. Puteti petrece o dupa-amiaza de vis aici plimbandu-va pe stradutele inguste si cumparand jucarii antice, bijuterii si alte lucruri create manual.

Orasul Nuremberg dispune de cateva obiective turistice de exceptie. Cateva dintre ele se afla in zona centrala / Opernhaus, dar se pot vedea si la aproximativ 20 de minute de mers cu tramvaiul, in jurul parcului Dutzendteich, asa cum este zona de parada nazista sau stadionul echipei locale de fotbal. O structura impozanta este Lorenzkirche, conform opiniei generale - cea mai frumoasa biserica din oras. Pentru cei mici, putin in afara orasului se gaseste si Gradina Zoologica.

Nuremberg