Informatii utile Nuremberg

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Nuremberg este recunoscuta pentru


muzee
arhitectura
istorie
cultura
puncte de interes
atractii inedite

Cand este indicat sa vizitati orasul Nuremberg

In Nuremberg sunteti bineveniti in orice perioada a anului, insa cateva perioade merita cu siguranta mai mult decat altele. De exemplu, pe timpul Craciunului, centrul orasului se transforma intr-o piata imensa cu aceasta tema. Piata se numeste Christkindlmarkt si se afla in aer liber, atragand turisti din toate colturile Germaniei. Principalele atractii sunt „gluhwein”, un vin piperat si „lebkuchen”, un fel de turta dulce, facuta dupa o reteta locala. De asemenea, in fiecare an in mai, exista „Blaue Nacht”, zile in care cultura se revarsa asupra orasului. Muzeele, teatrele si toate corpurile culturale sunt deschise pana la cele mai mici ore ale diminetii. Aceasta perioada este perfecta pentru a vizita partea veche a orasului, pentru a asculta muzica buna si pentru a admira arta ce acapareaza centrul orasului impreuna cu instalatiile luminoase.

Temperaturi medii lunare in Nuremberg, Germania

Ce sa luati in bagaj

Luati-va cele mai frumoase haine. Germanii sunt in mare parte ingrijiti si foarte stylish, motiv pentru care daca doriti sa va incadrati in tablou, va trebui sa va combinati hainele cu grija. Vremea poate fi ceva mai rece decat in Romania, asa ca urmariti cu atentie prognozele meteo inainte de plecare, pentru a sti ce haine va impachetati. O umbrela v-ar putea fi de asemenea extrem de utila oricand.

Buget de vacanta

Pe langa banii de cazare si mancare, e bine sa aveti cateva zeci de euro la dumneavoastra pentru transport. Nu este nevoie sa aveti foarte multi bani lichizi in posesie, deoarece toate cardurile recunoscute international (Visa, Mastercard), sunt acceptate si aici.

Magazine si piete in Nuremberg

Principala arie de shopping din Nuremberg este Lorenzer Alstadt, si face parte din partea veche a orasului, fiind situata undeva la sud de raul Pegnitz. De la Weiber Turm, sau Turnul Alb, se desprind trei strazi de cumparaturi, toate aflate in vecinatatea Bisericii St. Lawrance.

Cele mai ieftine magazine le veti gasi in Breite Gasse. In Karolinenstrase veti gasi lucruri cu un pret pentru cei cu buget mediui. Langa rau sunt magazinele care comercializeaza bunuri de lux, de la haine pana la mobila, tacamuri si alte lucruri de acest fel.

In partea de est, aceste trei bulevarde sunt conectate de strada Konigsstrabem la inceputul careia se afla si biserica St. Lawrance si care se termina atunci cand ajungeti in principala piata a orasului. Cele mai mari magazine specializate, Karstadt, Galeria Kaufhof si Breuninger sunt localizate aici. In piata Trodelmarkt veti gasi de asemenea cateva magazine mici.

Marile malluri din oras sunt City Point, Mercado si Franken-Center.

Nuremberg