Ghid turistic Passau

Recomandat pentru: situri religioase, puncte de interes, muzee, arhitectura, arta, istorie, lacasuri de cult

Despre Passau

Passau este un oras situat in landul Bavariei de sud, si in sud-estul Germaniei, la granita cu Austria. Fiind asezat la confluenta dintre fluviul Dunarea si raurile Inn si Ilz, Passau este cunoscut la nivel mondial drept „Orasul celor Trei Rauri”.

Aici, cele mai indepartate dovezi de existenta umana dateaza inca din Neolitic. Passau a facut parte din Imperiul Roman pentru mai mult de 400 de ani. In anul 739 acesta a devenit Scaun Episcopal, orasul fiind, incepand de atunci, o Episcopie independenta pentru mai mult de 600 de ani. Intr-un final, in 1803 Passau a fost anexat landului Bavaria. Atmosfera din in partea veche a orasului, creata de mesteri italieni specializati in stilul baroc al celui de al17lea secol, cuprinde turnuri inalte, locuri pitoresti, plimbari relaxante si strazi romantice.

In mijlocul orasului Passau, on orasul vechi, rasarea cel mai inalt punct al orasului, turnul Catedralei Sf. Stefan, unde se afla cea mai mare orga bisericeasca din lume. In apropiere rasarea si marea fortareata, „Veste Oberhaus”, iar pe partea Dunarii se afla o biserica catre care se face pelerinaj anual, biserica „Mariahilf”.

Orasul Passau ofera o frumusete extraordinara in orice parte a sa. Exista un sarm deosebit atasat lui, iar atmosfera este una dintre cele mai calme si mai extraordinare din toate orasele de pe Dunare din Germania. Orasul este plin de istorie si cultura, iar peisajele romantice si impresionante vor actiona ca o vraja.

Ca vizitator, veti trai experienta acestui oras prin intermediul muzeelor valoroase, teatrului profesionist si cabaretului, care este recunoscut national drept un centru artistic si cultural de exceptie. Mai mult, fiti siguri ca degustati bucatele locale. Orasul Passau se poate vizita destul de usor, intr-o excursie de o zi, mai ales daca sunteti in trecere spre partea de nord a Germaniei. Daca doriti un sejur in Germania si va mai ramane timp de vizitat, puteti sa-l includeti, pe drumul de intoarcere spre Romania sau il puteti incadra intr-un circuit mai lung, care sa cuprinda, printre altele, Viena si alte localitati din Austria.