Cum se ajunge in Passau

Calatoria cu avionul la Passau

In Passau nu exista un aeroport, de aceea, daca doriti sa calatoriti cu avionul va trebui sa alegeti ori sa aterizati in Linz (Austria), ori intr-un aeroport german, cel din Munchen.

Pentru a ajunge in Linz, compania aeriana Tarom impreuna cu Austrian Airlines ofera un zbor cu escala la Viena, compania LOT un zbor cu doua escale, la Varsovia si la Viena, British Airways la fel, un zbor cu doua escale, la Londra si mai apoi la Dusseldorf, dar aceasta optiune este putin ciudata, deoarece ocoliti in aer toata Europa. Alitalia in colaborare cu Lufthansa si Vietnam Airlines ofera de asemenea un zbor cu doua escale, una la Roma si una la Frankfurt.

Pentru a ajunge la Munchen exista foarte multe trasee. Companiile aeriene Tarom, Airfrance si Lufthansa va ofera zboruri directe din Bucuresti, iar compania Carpatair va ofera un zbor direct din Timisoara. Exista multe alte companii aeriene ce va ofera zboruri, insa acestea sunt cu escala. Airberlin, NIKI si Austrian Airlines vor face o escala in Viena in calatoria lor catre Munchen, LOT la Varsovia, Turkish Airlines la Istanbul, Alitalia la Roma, Swiss la Zurich, iar KLM la Amsterdam.

Apoi, din Munchen puteti calatori pe cale terestra cu autocarul sau cu trenul, iar din Linz puteti calatori cu feribotul.

Calatoria cu trenul la Passau

Pentru o calatorie relaxanta, placuta si plina de peisaje de admirat pe fereastra, trenul este alegerea perfecta. Pentru a ajunge in Passau, prima data va trebui sa ajungeti in capitala Germaniei. Trenul ce calatoreste de la Bucuresti la Berlin ajunge in 24 de ore si 28 de minute la destinatie. Acesta are plecarea la ora 16:45, iar la 05:17 ajunge la Budapesta. Aici se face o pauza de cateva minute si la 05:30 trenul pleaca pentru a ajunge la 17:13 la Berlin. De aici puteti lua un tren spre Passau. Costul acestei calatorii poate ajunge aproape de 200€.

Calatoria cu masina la Passau

Pentru a ajunge din Romania la Passau trebuie sa treceti in primul rand prin Ungaria si mai apoi prin Austria. Distanta dintre cele 2 tari, Romania si Germania, este de aproximativ 2000 de km. Mai mult, compania de autocare Eurotrafic va pune la dispozitie un autocar catre Passau, care poate fi luat din localitatile Arad, Bucuresti, Iasi, Bacau, Campina, Brasov, Pitesti, Baia Mare, Targu Jiu, Targu Mures, Sibiu, Deva, Timisoara, Hunedoara, Sighisoara si alte localitati mai mici. Preturile incep de la 65 de euro si ajung la 180, in functie de locul de plecare si de confortul asigurat.