Informatii utile Passau

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Passau este recunoscuta pentru


situri religioase
puncte de interes
muzee
arhitectura
lacasuri de cult
arta

Cand este indicat sa vizitati orasul Passau

Pitorescul oras de la confluenta dunarii cu Inn si Ilz va fi primitor in orice perioada a anului, pentru ca principalele atractii ale orasului pot fi vizitate oricand. Cu toate acestea, aici are loc Festivalul European de Muzica, un festival mai mult decat de prestigiu. Acesta are loc de-a lungul frumoaselor cladiri ale orasului, cum ar fi biserici, primaria, manastiri si teatre. In programul festivalului sunt incluse concerte interioare, oratorii, concerte corale si solo, muzicale, dans, teatru, film, expozitii, si multe multe altele. Prin urmare, daca sunteti un iubitor de arta in general, va veti gasi locul aici.

Temperaturi medii lunare in Passau, Germania

Ce sa luati in bagaj

Luati-va cele mai frumoase haine. Germanii sunt in mare parte ingrijiti si foarte stylish, motiv pentru care daca doriti sa va incadrati in tablou, va trebui sa va combinati hainele cu grija. Vremea poate fi ceva mai rece decat in Romania, asa ca urmariti cu atentie prognozele meteo inainte de plecare, pentru a stii ce haine va impachetati. O umbrela v-ar putea fi de asemenea extrem de utila oricand.

Buget de vacanta

Pe langa banii de cazare si mancare, e bine sa aveti cateva zeci de euro la dumneavoastra pentru transport. Nu este nevoie sa aveti foarte multi bani lichizi in posesie, deoarece toate cardurile recunoscute international (Visa, Mastercard), sunt acceptate si aici.

Transportul in comun in Passau

Chiar daca orasul este destul de mic, exista cateva linii de autobuze disponibile. Cu toate acestea, ele nu fac opriri numai in oras, ci si in localitatile apropiate. Pretul unui bilet pentru o calatorie este de 1.50€.

Taxiurile in Passau

Acestea pot fi chemate telefonic sau pot fi gasite in statiile special amenajate pentru taxiuri. Daca veti gasi mai mult de un taxi liber, fiti sigur ca va urcati in primul taxi ce se afla in linie, chiar daca unul ce se afla mai in spate poate fi o alegere buna pentru dumneavoastra. Este doar o regula nescrisa a orasului. Calatoriile sunt monitorizate de ceasul special pentru taxiuri, si pot fi destul de scumpe.

Magazine si piete in Passau

In centrul orasului exista o multime de magazine create special pentru turisti. Trebuie sa stiti ca sunt o multime de cadouri ieftine, dar calitative si frumoase pe care le puteti cumpara din aceste magazine.

Orasul este recunoscut si pentru frumoasele piete create in preajma Craciunului, unde se vind predominant vin, turta dulce si bucate traditionale.