Ghid turistic Rothenburg Ob der Tauber

Recomandat pentru: arhitectura, atractii inedite, muzee, puncte de interes, cladiri istorice, lacasuri de cult, situri religioase

Despre Rothenburg Ob der Tauber

Rothenburg ob der Tauber este un orasel aflat pe traseul „Drumului Romantic”, localizat undeva intre Frankfurt si Munchen, in landul Bavaria. Acesta este cunoscut pentru partea veche a orasului, numita Altstadt, ce pare neatinsa de trecerea timpului, si care reprezinta o tractie pentru turistii din toata lumea. In Epoca Medievala, Rothenburg ob der Tauber era un oras imperial liber ce si-a atins apogeul prosperitatii in secolul XV, cand avea peste 6000 de locuitori, mai mult decat aveau Munchen si Frankfurt pe acele timpuri. Acum, orasul poarta denumirea generica de "Rothenburg - orasul Craciunului", pentru manifestarile anuale din timpul lunii decembrie.

Ca si obiective turistice ale orasului Rothenburg ob der Tauber nu ratati Marktplatz, piata centrala a orasului. Despre ea se poate spune ca este centrul vietii urbane din Rothenburg ob der Tauber. Piata este limitata in vest de catre primarie sau „Rathaus” (primaria), in nord de Taverna Consiliului Orasului, sau „Ratstrinkstube”, unde veti gasi si centrul de informare pentru turisti. In estul pietei veti gasi cafenele, magazine, iar in sud va veti incanta privirile cu frumoasa fantana Sf. Gheorghe.

Primaria, sau pe numele sau „Rathaus”, dateaza inca din secolul XIII si masoara 165 de metri inaltime. Puteti urca in varful acesteia contra cost (1€) si urcand 241 de trepte. Turnul nu are o fundatie proprie, ci se sprijina cumva de frontonul restului cladirii gotice.

Mica piata civica, sau „Plonlein” se afla la cateva strazi spre sud de Marktplatz si ofera un peisaj medieval impresionant. Daca sunteti in punctul potrivit, puteti vedea doua mari turnuri: unul spre stanga, „Siebersturm”, ce tateaza din anul 1385 si spre stanga „Kobolzeller Tor”, mai vechi cu 15 ani, datand din 1360. Despre Plonlein se spune de multe ori ca este unul dintre cele mai fotografiate locuri de pe tot teritoriul Germaniei.

De vizitat este si Zidul Orasului, ce incercuieste orasul. Acesta a fost construit in secolul XIV, si a ramas in mare parte intact pana a fost lovit in cel de Al Doilea Razboi Mondial. Acesta a fost refacut cu ajutorul donatiilor oamenilor din toata lumea. Se pot vedea placi noi asezate in zid. Zidul este lung de aproximativ 1.5 mile, avand pe alocuri turnuri, intrari si porti. Una dintre cele mai uzitate intrari este cea de la Siebersturm.

Rothenburg, orasul Craciunului, beneficiaza de vecinatatea selecta a celorlalte localitati din Bavaria si poate fi cu usurinta inglobat in traseul unui circuit turistic in Germania.

Rothenburg Ob der Tauber