Informatii utile Stuttgart

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Germana
Fus orar: GMT 01:00

Stuttgart este recunoscuta pentru


atractii inedite
plimbari in aer liber
muzee
puncte de interes
arta
istorie

Cand este indicat sa vizitati orasul Stuttgart

Stuttgart are un climat oceanic. In lunile de vara, Padurea Neagra si dealurile Swabian Alb actioneaza ca un scut la intemperii, dar pot fi si furtuni in lunile de vara, si perioade indelungate cu zapada in timpul iernii.

Contrastul de temperatura intre zi si noapte sau intre vara si iarna pot fi extreme. Stuttgart se bucura de o medie de 1693 ore de soare pe an.

Cea mai rece luna din an este ianuarie, cu o temperatura medie de 0 ° C (32 ° F). Stratul de zapada tinde sa dureze nu mai mult de cateva zile. Verile sunt calde, cu o temperatura medie de 20 ° C (68 ° F), in cele mai fierbinti luni din an- iulie si august.

Temperaturi medii lunare in Stuttgart, Germania

Sezonul turistic in Stuttgart se extinde din mai pana in octombrie, pentru ca orasul are o clima ceva mai blanda decat restul Germaniei. Cel mai bine este sa vizitati orasul in timpul verii, cand va puteti bucura de vreme frumoasa. In cazul in care alegeti sa mergeti toamna, va veti putea bucura de festivalurile din septembrie.

Ce sa luati in bagaj

Din bagajul dumneavoastra nu trebuie sa lipseasca hainele adecvate sezonului in care mergeti in Stuttgart, camera foto, medicamentele necesare (daca este cazul). In ceea ce priveste greutatea bagajului, depinde de limitarea impusa de operatorul de zbor (compania avi¬atica) ce bagaje veti putea lua cu dumneavoastra.

Modalitati de plata in Stuttgart

In Stuttgart, sunt acceptate cartile de debit si credit in magazine, restaurante si hoteluri, cu toate acestea, va sfatuim sa purtati si numerar la dvs.

Bugetul sejurului dvs. va fi raportat si la conditiile de cazare pe care le doriti. Puteti lua in calcul ca o camera la hostel costa 22 €. O camera la hotel va poate costa minim 50 €.

Puteti servi o pizza cu 8 € sau o bere cu 3 €.