Transport Stuttgart

Stuttgart are o retea de autobuze bine dezvoltata. Linii de tramvaie si autobuze sunt operate de Straßenbahnen Stuttgarter AG (SSB). Suburbiile periferice ale orasului Stuttgart sunt deservite de un sistem feroviar suburban numit Stuttgart S-Bahn. Statiile de tren sunt semnalizate cu un simbol U, care vine de la Unabhängig (independent).

O particularitate din Stuttgart este Zahnradbahn, o cale ferata alimentata cu energie electrica, ce opereaza intre Marienplatz si cartierul Degerloch. Acesta este singura cale ferata urbana de acest fel, din Germania. Stuttgart are de asemenea o Standseilbahn care opereaza in zona Heslach si cimitirul Waldfriedhof.

Transportul feroviar in Stuttgart

Stuttgart este un hub in InterCityExpress si InterCity, prin intermediul serviciilor Deutsche Bahn AG (DBAG), puteti ajunge in cele mai multe orase mari din Germania.

Trenurile pe distante lungi opresc la Stuttgart Hauptbahnhof, linia principala, care este utilizata de catre regionale, DBAG Regional Express si Regionalbahn, pentru serviciile aduse in zona metropolitana Stuttgart.

Stuttgart are propriul centru de transport feroviar de marfa, cu statiile de triaj si un terminal de containere in zona Obertürkheim de Hedelfingen.

Dupa ani de dezbateri politice si controverse, planul de a converti gara principala intr-o statie de metrou, a fost aprobat in octombrie 2007. Proiectul va include reconstruirea de linii de suprafata si subterane de legatura. Lucrarile de constructie au inceput in 2010, cu modificarile controversate la Hauptbanhof si ar trebui sa fie finalizata in 2020.

Transport aerian in Stuttgart

Stuttgart este deservit de Aeroportul Stuttgart, un aeroport international, aproximativ la 13 km la sud de centrul orasului. Folosind S-Bahn, liniile S2 sau S3, este nevoie de 30 de minute pentru a ajunge de la aeroport in centrul orasului.

Transportul rutier in Stuttgart

Stuttgart este deservit de autostrada A8, care ruleaza est-vest de la Karlsruhe la München, si autostrada A81, care ruleaza la nord-sud, de la Würzburg la Singen. A831 Autobahn intra prin partea de sud a Stuttgart-ului.

Pe langa aceste autostrazi, Stuttgart este deservit de un numar mare de drumuri expres importante cum ar fi B10, B14, B27 si B29, ce conecteaza Stuttgart cu suburbiile sale. Datorita imprejurimilor deluroase, exista multe tunele rutiere in si in jurul Stuttgart-ului. Exista, de asemenea, o serie de tuneluri rutiere in intersectiile din centrul orasului Stuttgart.