Ghid turistic Ulm

Ulm

Recomandat pentru: puncte de interes, cultura, situri religioase, plimbari in aer liber, atractii inedite, cladiri administrative, expozitii

Despre Ulm

Districtul urban Ulm este un centru universitar situat pe Dunare, in Germania. Acesta gazduieste peste 120.000 de locuitori si este un centru important al regiunii Tubingen. Ulm este un oras istoric cunoscut pentru faptul ca este aici s-a nascut poate cel mai mare savant al lumii, din toate timpurile, Albert Einstein. Mai mult, tot aici se afla si cel mai inalt turn de biserica din lume.

Singurul lucru de care v-ati putea plange aici este ceata deasa ce poate sa apara, in special la sfarsitul toamnei sau la inceputul primaverii. Sunt momente in care puteti vedea la doar 30-50 de metri. O parte pozitiva este insa aceea ca biserica iluminata a orasului se vede superb atunci cand dispare in ceata.

In centrul orasului veti vedea o multime de statui ce infatiseaza vrabiute, lucru ce le-a adus locuitorilor din Ulm nickname-ul „Spatzen”. Acestea sunt, de asemenea, simbolul orasului. Legenda spune ca cei ce construiau catedrala orasului nu si-au dat seama cum sa amplaseze grinzile pana cand nu au vazut o vrabiuta ce-si aseza cu grija fiecare pai, pentru a-si face cuibul.

Daca nu veniti cu masina, nu aveti niciun motiv sa va ingrijorati ca veti cheltui bani pe taxi sau autobuze, pentru ca centrul orasului este destul de mic pentru a fi strabatut pe jos. Cu toate acestea, daca doriti sa-l vizitati mai rapid, aveti optiunea sa mergeti si cu un mijloc de transport un comun. Pe Dunare sunt chiar si feriboturi cu care va puteti plimba si de pe care puteti admira obiectivele turistice din Ulm mai apropiate de mal.

Cu siguranta, primul lucru pe care trebuie sa il faceti odata ajuns aici, este sa vizitati Catedrala din Ulm. Constructia ei a inceput in secolul XIV, dar versiunea pe care o vedeti acum a fost finalizata abia in anul 1890. Aceasta se numeste Ulmer Munster. Interiorul sau este de-a dreptul impresionant. Este genul de locatie in care nu veti sti unde sa priviti prima data. Clopotnita catedralei este cea mai inalta din lume, avand 161 metri. Puteti ajunge in varful ei urcand 768 de scari. Din varf, panorama orasului se vede superb, iar costul acestei aventuri este de doar 5€. In zilele senine, fara ceata, de aici puteti vedea chiar si peisaje ale muntilor Alpi.

Tot in orasul Ulm, Germania se afla si un muzeu tematic, unic in lume, Muzeul Culturii Painii, ce se afla in centrul orasului. Acesta trateaza peste 6.000 de ani din istoria alimentului de baza al lumii. Un alt muzeu este cel de arta moderna, Kunshalle Weusgaupt. De asemenea, puteti vizita si Ulmer Museum, ce contine opere din arta moderna, dar si antica.

Ulm