Ghid turistic Weimar

Recomandat pentru: arta, cultura, muzee, arhitectura, expozitii, istorie, palat

Despre Weimar

Weimar este un orasel situat in landul Thuringia din Germania, la est de orasul Erfurt, asa cum puteti vedea pe harta Weimar, Germania. Acesta este cunoscut pentru valoarea sa culturala recunoscuta la nivel international. Aici a fost semnata celebra constitutie de la Weimar, prima constitutie democratica dupa Primul Razboi Mondial, documentul ajungand sa stabileasca Republica Weimar. De asemenea, orasul a gazduit mari clasici ai literaturii, cum ar fi Goethe si Schiller. De asemenea, orasul a fost locul de nastere a miscarii artistice numite „Bauhaus”.

Multe dintre atractiile turistice din Weimar sunt legate si de alte nume inafara de Goethe si Schiller, cum ar fi Nietzsche sau Herder. In ciuda marimii sale destul de mici (~60.000 de locuitori permanenti), orasul a fost numit capitala culturala a Europei in anul 1999. Cam toate obiectivele se afla la o distanta mica intre ele, motiv pentru care orasul este foarte usor de explorat pe jos.

Astazi toate atractiile turistice din Weimar alcatuiesc un amalgam impresionant de arhitectura reabilitata, parcuri, gradini si multe monumente culturale ce sunt apropiate unele de altele. Mai interesant este faptul ca Weimar a ramas o atractie turistica in ciuda faptului ca a fost afectata sever de bombardamentele celui de Al Doilea Razboi Mondial.

Nu numai atractiile din Weimar fac orasul faimos. Istoria este si ea cunoscuta la nivel mondial. De exemplu, Teatrul National a fost locul unde in 1919 a fost semnata prima constitutie republicana germana. Un alt eveniment important a fost fondarea scolii Bauhaus de catre artisti precum Feininger, Klee si Kandinsky.

Acesta este o destinatie potrivita si pentru iubitorii de castele. Aici se afla Castelul Tiefurt unde Anna Amalia a trait in seculul 18. Acesta este inconjurat de o frumoasa gradina in stil englezesc. Mai faimos insa este Castelul Belvedere, la care puteti ajunge atat pe jos, cat si cu masina. Acesta se afla la 4 kilometri de centrul orasului si puteti ajunge aici prin parcul Goethe. Se spune ca acesta este bantuit, motiv pentru care atrage mai multi turisti curiosi. De asemenea, castelul este inconjurat de o frumoasa gradina.

In plimbarile dumneavoastra pe timp de zi din orasul Weimar fiti siguri ca nu ratati si castelul Stadtschloss, ce ofera o multime de colectii de obiecte valoroase si expozitii. De vizitat ramane si biserica baroca St. Jacob, unde Johann Wolfang Goethe si Christiane Vulpius au fost casatoriti.

In oras puteti sa faceti si un tur al atractiilor legate de Goethe, mergand cumva pe pasii acestuia. Prima data ii puteti vizita casa, unde a trait din 1775, pana la moartea sa in 1882, apoi treceti la Arhiva Goethe – Schiller, unde veti vedea cateva lucrari scrise de artist, de mana, si nu in ultimul rand, vizitati gradina Goethe.

Weimar