Ghid turistic Wiesbaden

Recomandat pentru: cultura, arhitectura, cladiri istorice, expozitii, galerii de arta, istorie, lacasuri de cult

Despre Wiesbaden

Wiesbaden este capitala landului german Hesse. Acesta este unul dintre cele mai vechi orase balneare de pe continent, cu 26 de izvoare de apa minerala calda si unul de apa minerala rece. Orasul a fost apreciat si vizitat timp de secole.

Localitatea face parte din zona urbana Rhein – Main si profita de apropierea de aeroportul din Frankfurt si de asemenea de centrul financiar din marele oras. In timpul conventiilor si calatoriilor de afaceri, multi dintre cei ce le frecventeaza stau in Wiesbaden in loc de Frankfurt pentru a se relaxa si pentru a admira frumosul oras medieval, departe de metropola zgomotoasa.

In oras, nu va trebui neaparat sa circulati cu masina, pentru ca este destul de confortabil sa mergeti si pe jos. In centru se afla o zona comerciala numita Fußgängerzone, care este asemanatoare unui mall in aer liber, mult mai relaxant. Magazinele sunt legate de alei si stradute si zona este in mare parte inchisa pentru masini. Tot aici puteti gasi multe magazine de suveniri, cafenele si restaurante. Cu toate acestea, fiti siguri ca mergeti si prin „Orasul Vechi”.

Daca doriti sa iesiti din centrul orasului, exista un sistem de autobuze ce va sta la dispozitie. Autobuzele sunt destul de multe si punctuale. Daca nu reusiti sa va cumparati un bilet inainte sa va urcati in automobil, puteti cumpara unul de la sofer, insa daca vedeti ca nu va puteti intelege cu el din cauza barierelor de limba, ii puteti spune doar strada pe care doriti sa ajungeti si el va va da unul. O calatorie costa minim 1,40€, dar nu mai mult de 2,60€. Daca dumneavoastra considerati ca veti face mai multe calatorii cu autobuzul, atunci va puteti achizitiona un bilet valabil toata ziua, ce costa 5,50€.

Unul dintre locurile pe care nu trebuie sa le ratati este Schlossplatz, Piata Palatului, ce este situata in centrul orasului Wiesbaden, inconjurata de cladiri ce va vor atrage atentia cu siguranta, cum ar fi palatul ducelui William, cel care a ordonat construirea acestuia.

Dintre obiectivele turistice din Wiesbaden putem sa mai mentionam si cea mai veche cladire din oras, Vechea Primarie”, ce dateaza inca din secolul XV. Tot aici se afla si Noua Primarie si Palatul Wiesbaden, ce a apartinut contilor de Nassau. Exteriorul sau simplu nu tradeaza insa bogatia si maretia interiorului, saloanele impodobite si pastrate foarte ingrijit. De vizitat este si biserica pietei, o biserica evanghelica cu 5 turnuri, cel mai inalt dintre ele avand 98 de metri. In fostul ducat Nassau, ea poseda titlul de cea mai inalta cladire din caramida.

Top obiective turistice Wiesbaden

Biserica Ortodoxa Rusa din Wiesbaden
Biserica Ortodoxa Rusa din Wiesbaden

Biserica Ortodoxa Rusa din Wiesbaden a fost construita in perioada 1847 - 1855 de catre ducele Adolf de Nassau, cu ocazia mortii timpurii a sotiei sale,...

Muzeul Orasului Wiesbaden
Muzeul Orasului Wiesbaden

Fondarea colectiilor Muzeului Wiesbaden se datoreaza angajamentului civil din secolul al XIX-lea. Nucleul colectiei ajunge pana in secolul al XVIII-lea,...

Centrul Cultural din Wiesbaden
Centrul Cultural din Wiesbaden

Centrul Cultural (Kurhaus Wiesbaden) serveste orasului ca centru de conventii si este centrul social al orasului balnear, cu multe evenimente pe tot parcursul...