Ghid turistic Kumasi

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, arta, cultura, expozitii, muzee, puncte de interes, zona centrala

Despre Kumasi

Kumasi este cel mai mare oras al Regiunii de Sud a Ghanei, cu o populatie de circa 2,1 milioane de locuitori. Situata in apropierea Lacului Bosumtwi, intr-o zona inconjurata de paduri tropicale, localitatea se afla la 480 de kilometri de linia ecuatorului si la 160 de kilometri nord de Golful Guineii. Datorita numeroaselor specii de flori si plante care cresc in Kumasi, localitatea a fost botezata “Orasul Gradina”. Kumasi este deservit de un aeroport international cu acelasi nume si de Portul Boankra, construit recent, la aproximativ 25 de kilometri de oras.

Exista izvoare care dateaza ca primele comunitati s-au asezat in aceasta zona inca din neolitic. Orasul are o mare importanta in istoria populatiei Ashanti. Legenda spune ca aici, preotul si vrajitorul Okomfo Anokye, un corespondent al vrajitorului Merlin din cultura occidentala, ar fi primit de la divinitati Tronul de Aur. Acesta este cel mai sfant obiect din traditia triburilor Ashanti (secretarul general al ONU Kofi Annan si fotbalistul Mario Balotelli sunt urmasi ai acestor triburi). Principalele obiective turistice ale orasului sunt Fortul Komasi (construit in 1896 si care gazuieste in prezent un muzeu) si Muzeul de Palarii din Kumasi. Puteti vizita, de asemenea, Centrul National de Cultura (care include un muzeu cu numeroase artefacte vechi, inclusiv o reproducere a Tronului de Aur), Palatul Asantehene (construit in 1972) si Palatul Manhyia, care dateaza din 1925, in prezent transformat in muzeu. In Kumasi veti descoperi si o eleganta Gradina Zoologica dar si Catedrala Sfantului Petru, sediul Arhidiecezei Romano-Catolice.

Pentru amatorii de cumparaturi, Kumasi este destinatia perfecta. Zona comerciala a orasului este concentrata in jurul Pietei Kejetia si a cartierului Adum. Aceste doua zone sunt foarte apropiate, avand o “granite” comuna. Piata Kejetia este cea mai intinsa piata descoperita din Africa de Vest, gazduind peste 10,000 de magazine si standuri. Cel mai important eveniment cultural al orasului este festivalul Adae Kese, care celebreaza traditiile populatiei Ashanti. Festivalul se desfasoara intr-o duminica, o data la sase saptamani, in acord cu un vechi calendar al tribului.

Top obiective turistice Kumasi

Piata Kejetia din Kumasi
Piata Kejetia din Kumasi

Piata Kejetia este o piata in aer liber in cadrul orasului Kumasi, oras situat in zona central-sudica a regiunei ghaneze Ashanti. Piata Kejetia este cea...

Muzeul Palatului Manhyia din Kumasi
Muzeul Palatului Manhyia din Kumasi

Muzeul Palatului Manhyia a fost creat in vechea resedinta a lui Otumfuo Agyeman Prempeh I si a lui Otumfuo Sir Osei Agyeman Prempeh al II-lea, regii cu...

Kumasi