Ghid turistic Mole National Park

Recomandat pentru: parcuri, safari, elefanti, ecoturism, rezervatie naturala

Despre Mole National Park

Parcul National Mole este cea mai mare rezervatie naturala din Ghana. Parcul se afla in nord-vestul tarii, la o altitudine medie de 150 de metri deasupra nivelului marii. Accesul in rezervatie se face de regula dinspre Larabanga, cea mai apropiata localitate de parc. Exista o taxa de intrare, cu reducere pentru studenti, dar doar in baza unei legitimatii recunoscute la nivel international. Biletul de intrare este destul de scump. Cu toate acestea, Parcul Mole ramane una dintre cele mai vizitate destinatii turistice din Ghana.

Rezervatia reprezinta un areal important de studii pentru cercetatori, mai ales dupa ce populatia umana a fost relocata din parc. Spre exemplu, un studiu realizat aici a demonstrat ca distrugerile provocate copacilor de catre elefanti difera in functie de specie. In acest ecosistem traiesc 93 de specii de mamifere, printre care elefanti, hipopotami, bivoli sau antiliope. Numeroase specii de maimute si de reptile, inclusiv crocodilul pitic, pot fi vazute in acest areal protejat. Alaturi de ele, 344 de specii de pasari, unele extrem de rare, si-au gasit adapost la Mole. Se zvoneste ca in parc ar trai si cativa lei, dar urme ale acestora nu au mai fost zarite din 2004. E preferabil sa dispuneti la intrarea in rezervatie de o masina 4X4, pentru a vizita o arie cat mai larga din parc. Este insa obligatoriu sa aveti alaturi de dumneavoastra un ghid si arme pentru auto-aparare.

Altfel, va puteti relaxa la motelul din cadrul rezervatiei si admira la asfintitul soarelui, de pe o platforma inalta, turmele de elefanti. Motelul este dotat si cu o piscina, iar preparatele sevite aici provin deopotriva din bucataria africana si internationala. Daca nu va permiteti cazare la Motelul Mole, mergeti in Larabanga, unde gasiti mai multe case de oaspeti, la preturi decente. La intrarea in parc exista si un magazine de suveniruri, dar preturile sunt destul de piperate.

Mole National Park