Ghid turistic Takoradi

Recomandat pentru: -

Despre Takoradi

Takoradi este asezat in sud-vestul coastei ghaneze. Localitatea este jumatatea mai mica a unei administratii municipale formate din doua orasele, denumita Sekondi-Takoradi. Cu o populatie de circa 450.000 de locuitori, Sekondi-Takoradi este cea mai mare metropola si capitala a Regiunii Vestice. Localitatea este usor accesibila pe calea aerului sau pe drumurile publice. Din Accra se ajunge la Takoradi dupa 4 ore de condus sau 15 minute de zbor cu avionul. Principalele industrii care s-au dezvoltat in Sekondi-Takoradi sunt cele de prelucrare a lemnului, de constructii navale si de extragere a petrolului.

Sekondi, mai mare si mai vechi, adaposteste ruinele vechilor forturi coloniale, Fortul Portocaliu (construit de olandezi in 1642) si Fortul Sekondi (construit de englzei in 1682). Takoradi s-a dezvoltat in jurul fortului olandez Witsen (construit in 1665) si a fost primul port la mare al Ghanei, construit in 1928. In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, baza aeriana din Takoradi a reprezentat un important punct de alimentare pentru escadrilele britanice angrenate pe frontul din Egipt. Un numar insemnat de piloti ai aliatilor, in special sud-africani, sunt ingropati in Cimitirul Public European din Takoradi. In prezent, asezarea mai este denumita si “Orasul petrolului”, datorita zacamintele importante descoperite si extrase in zona. De altfel, “aurul negru” a atras in oras mii de expati, care ofera localitatii un aer cosmopolit.

Takoradi se lauda cu plajele sale atractive, cladiri istorice care atesta trecutul colonial si o industrie hoteliera si de divertisment in plin avant. Plaja Busua, aflata la circa 30 de kilometri de oras, atrage anual mii de turisti straini. In acest vechi sat pescaresc, de circa 5.000 de locuitori, au aparut in ultimii ani, aproape peste noapte, numeroase restaurante si spatii de cazare de lux, transformand localitatea intr-un magnet pentru turisti. Din Busua, puteti ajunge pe jos, circa 25 de minute, spre satul Dixcove, unde veti descoperi Fortul Metal Cross construit de englezi si fortareaza olandeza Batenstein, ambele deschise vizitatorilor.

Takoradi