Gradina Botanica din New Orleans

Gradina Botanica face parte din Parcul Orasului New Orleans. Aceasta a fost inaugurata in anul 1936. In designul si constructia gradinii s-au implicat un arhitect, un peisajist si un sculptor. Cei trei artisti au proiectat Gradina Botanica in stilul "art-deco", stil foarte raspandit in timpul anilor 1930. Acestia au elaborat planul construirii primei gradini publice in stil clasic din oras.

In prezent, Gradina Botanica New Orleans este compusa din mai multe gradini de dimensiuni reduse. In fiecare zona verde sau sectiune din gradina exista specii unice de flora, iar printre acestea isi fac loc carari pietruite care delimiteaza si separa aceste zone. Verdeata domina acest loc incantator, marginite de camelii plantate in linie de-o parte si de alta. In zonele de la intrare se gasesc mai multe structuri din piatra ridicate in cinstea celor care au facut donatii.

In Gradina Botanica puteti vizita Conservatorul, renovat recent, care gazduieste in prezent o expozitie de fosile ce prezinta mai multe tipuri de plante preistorice, frunze fosilizate, muschi si ferigi. Acesta este uimitor, deoarece are o cupola de sticla in partea superioara, iar in interior exista o padure tropicala, sustinuta de un sistem de control al climei si de un sistem de cascada. Sunt organizate si expozitii suplimentare legate de exponate din desert, din munti sau cu diferite plante rare.

Locul reprezinta o destinatie unica in ceea ce priveste arta, fiind organizat de artistul mexican Enrique Alferez. In timpul plimbarii va puteti relaxa, puteti vizita Gradina de Trandafiri Lord si Taylor, Gradina Tropicala, Gradina cu Plante si Gradina Japoneza Yakumo Nihon Teien, asta doar pentru a va enumera cateva.

O alta atractie turistica de aici este Gradina Arenei, construita in secolul XIX, si care cuprinde cladiri construite doar din plante. Multi angajati au privit cu scepticism acest proiect, insa apoi au inceput sa aprecieze creatia odata cu vizitorii. In acest moment, este unul dintre cele mai vizitate obiective. Va recomandam sa va programati o vizita in weekend aici, deoarece doar in aceasta perioada este deschisa.

Pentru cei pasionati de botanica si literatura, cei de aici ofera sesiuni in timpul primaverii si al toamnei, fiind tinute conferinte, lecturari sau dezbateri cu privire la acest domeniu. La aceste intalniri participa oameni din toata lumea.

Mai mult decat atat, Gradina Botanica organizeaza targuri de plante, programe pentru copii, programe educationale si prezinta diverse clini fitosanitare si societati ce se ingrijesc de mediu. Cele mai multe evenimente sunt organizate in preajma Zilei Indragostitilor, cand sunt expuse tot felul de "plante ale iubirii". De asemenea, aici pot fi organizate nunti si evenimente speciale, iar decorul floral este pur si simplu impresionant.

Localizare

GPS - Latitudine: 29.987426, Longitudine: -90.098854

Mareste harta

Legenda

 • Gradina Botanica din New Orleans
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Gradina Botanica din New Orleans