Gradina Botanica din Rio de Janeiro

Institutul de Cercetare al Gradinii Botanice din Rio de Janeiro, cunoscut drept Gradina Botanica din Rio de Janeiro, este situat in partea de sud a orasului.

Aceasta este una dintre cele mai frumoase si bine conservate zone verzi ale orasului, fiind un exemplu de diversitate a florei braziliene si straine. In ea se pot observa aproximativ 6500 de specii de plante (unele pe cale de disparitie), raspandite pe o suprafata de 54 de hectare in aer liber si sere.

Institutia gazduieste, de asemenea, monumente cu valoare istorica, artistica si arheologica si cea mai cuprinzatoare biblioteca din tara specializata in botanica, cu peste 32.000 de volume. Gradina Botanica din Rio de Janeiro este listata in patrimoniul istoric si artistic national din 1937.

Gradina Botanica din Rio de Janeiro este deschisa pentru vizitare publicului in ore limitate de functionare si percepe taxe. Spatiul poate fi explorat cu ajutorul informatiilor de pe harti care contin scripturi definite ca "alei," in loc de strazi. In plus fata de "Ghidul pentru Vizitare" pe care il puteti procura de la Centrul de Vizitatori, exista, de asemenea, ghizi acreditati pentru a insoti vizitatorii in plimbare.

Printre punctele foarte apreciate de catre vizitatori, se numara:
Arboretum – la Centrul de Vizitatori, puteti solicita un tur ghidat, si informatii in mai multe limbi. Spatiul este, de asemenea, utilizat ca un loc pentru expozitii de arta. Aleea Barbosa Rodrigues - numele sau este un tribut adus naturalistei din Brazilia, João Barbosa Rodrigues, directorul institutiei intre 1890 si 1909. Aleea monumentala este integrata de un portal provenit din demolarea cladirii Academiei Imperiale de Arte Frumoase in 1938. Aleea Custódio Serrão - iese in evidenta pentru ca include specii de copaci magnifici. Aleea Peter Gordilho – iese in evidenta pentru copacii simbol national al Braziliei si cascade. Fantana Centrala – este punctul central de intalnire al aleilor din parc, si constituie una dintre cele mai frumoase atractii ale Gradinii. Adusa din Anglia fantana este formata din doua bazine. Apeductul Levada - construit in 1853, acesta a suferit o interventie extinsa de restaurare in cadrul unui proiect mai amplu de recuperare si restaurare a imprejurimilor. Lacul Frei Leandro – lacul se distinge prin prezenta numerosilor nuferi. Insectivore – o sera in care sunt crescute plante insectivore. Gradinile senzoriale – proiectate astfel incat plantele sa poata fi atinse de vizitatori, sunt destinate in special pentru examinarea de catre nevazatori. Speciile de plante sunt identificate de placi scrise in braille. Regiunea Amazon - aceasta sectiune din Gradina evoca vegetatia densa din Amazon, peisajul este completat cu o coliba din paie si statuia unui taran din regiune. Gradina Japoneza - creata in 1935 cu o donatie de 65 de specii de plante tipice din Japonia prezinta vizitatorului exemplare de bonsai, bambus, flori de cires si salcii salcii. Arboretum - este format din aproximativ 9000 exemplare de plante reprezentand ecosistemele din Brazilia si alte tari.

Localizare

GPS - Latitudine: -22.959480, Longitudine: -43.222300

Mareste harta

Legenda

 • Gradina Botanica din Rio de Janeiro
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Gradina Botanica din Rio de Janeiro