Gradina Botanica Funchal din Insula Madeira

Gradina Botanica din Madeira se intinde pe o suprafata de aproximativ 8 hectare, dintre care 5 sunt acoperite de gradini. Aceasta este situata la 3 kilometri de centrul capitalei Madeirene, Funchal, la o atitudine de 300 de metri, pe malul stang al raului Joao Gomes.

Zonele acoperite de gradini contin o mare diversitate de plante din zone specifice ale globului, foarte bine diversificate si clasificate. Plantele se pot identifica usor datorita placutelor pe care sunt trecute denumirea stiintifica, denumirea uzuala, familia si locul de origine. Ele sunt asezate in colectii, dintre care sunt de amintit: speciile endemice si indigene din Madeira, arboretumul, plantele suculente, gradinile coregrafiate si topiare, plantele agro-industriale, plantele medicinale si aromatice, palmierii si arborii de Cycadophyta.

De asemenea, puteti vizita si Muzeul Natural de Istorie, aflat in interiorul Gradinii Botanice. Acolo va asteapta colectii de pasari, fosile, roci, minerale, animale, nevertebrate si vertebrate. Muzeul se afla in cele trei camere de la parterul cladirii principale din Gradina Botanica Funchal. Tot in interiorul acestei cladiri, langa Muzeul Natural de Istorie, se afla o expozitie permanenta cu informatii despre cele mai variate cercetari si despre conservarea plantelor naturale madeirene, proiecte demarate de Gradina Botanica. Aici, vizitatorii pot accesa aceste informatii, care sunt disponibile pe postere sau brosuri.

In interiorul Gradinii se poate vizita si un parc cu pasari exotice. Parcul Louro este atractiv si pitoreasc, fiind disponibil pentru plimbari publicului larg, care poate admira frumusetea si extravaganta a 500 de pasari din 60 de specii din cele mai diverse locuri de pe pamant.

Accesul la Gradina Botanica se poate face cu masina personala, cu autobuzele 29, 30, 31 si 31A, cu taxiul sau cu telegondola. Accesul cu telegondola se face de la Largo das Babosas in Monte.

Gradina Botanica este deschisa zilnic, intre orele 9:00 si 18:00. Biletul de intrare ofera acces la gradini, la Muzeul National de Istorie, la Parcul de Pasari Louro si la diversele expozitii. Acesta costa 1,5 Euro pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 si 18 ani, 4 Euro pentru adulti, in timp ce copiii de pana la 6 ani beneficiaza de gratuitate. De asemenea, de-a lungul anului exista cateva zile in care intrarea este libera, precum: Ziua Mondiala a Padurilor (21 martie), Aniversarea Gradinei Botanice (30 aprilie), Ziua Mondiala a Muzeelor (18 mai), Ziua Madeirei (1 iulie) si Ziua Mondiala a Turismului (27 septembrie).

Trebuie sa stiti si ca, odata ajunsi la Gradina Botanica Funchal, trebuie sa tineti cont de anumite reguli, precum:
- Este interzisa atingerea plantelor sau a etichetelor acestora;
- Este interzis sa parasiti aleile si sa mergeti prin locurile in care sunt plantate florile;
- Intrarea cu animale de companie in Gradina nu este permisa, cu exceptia cainilor care acompaniaza persoanele cu deficiente de vedere.;
- Accesul cu biciclete este interzis in Gradina Botanica;
- Jocurile care presupun folosirea unei mingi nu sunt permise;
- Hranirea pasarilor din Parcul Louro este strict interzisa, precum si deranjarea acestora.
- Copiii nu pot vizita Gradina daca nu sunt insotiti de un adult.

Pentru sugestii, plangeri, sau intrebari, puteti suna la numarul de telefon +351291211206 sau puteti trimite un e-mail la adresa jardimbotanico.sra@gov-madeira.pt.

Localizare

GPS - Latitudine: 32.650471, Longitudine: -16.837610

Mareste harta

Legenda

 • Gradina Botanica Funchal din Insula Madeira
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Gradina Botanica Funchal din Insula Madeira