Gradina Botanica La Concepcion din Malaga

Cele mai frumoase gradini tropicale ale Spaniei si unele dintre cele mai importante ale Europei, se gasesc la doar 5 km de centrul orasului Malaga, situate pe drumul Carretera de las Pedrizas, ce duce spre Antequera, si sunt cunoscute ca si Gradinile La Concepcion.

Bijuterie a orasului Malaga, aceste gradini au fost create in anii 1850, cand Amalia Heredia, nepoata a unui consulul britanic, si sotul acesteia, Jorge Loring, un om de afaceri prosper si marchiz al Casei Loring, au achizitionat acest pamant in anul 1855, ideea cresterii unor gradini tropicale venind 7 ani mai tarziu, in timpul calatoriei prin Europa, cu ocazia petrecerii lunei de miere. Astfel, proprietari ai acestui teren, au strabatut intreaga lume, aducand inapoi bambusi din China, eucalipti din Australia si palmieri din America de Sud si Pacific, adunad astfel peste 3.000 de specii.

Dupa moartea marchizului in anul 1911, gradinile au fost achizitionate de o alta familie, la fel de bogata, cunoscuta ca si Echevarria-Echevarrietas, care au adus noi speci de plante, marind astfel colectia de palmieri si copaci.

In anul 1943, “La Concepcion” au fost declarate gradini istorico-artistice, insa, la inceputul anilor 1960, au inceput sa se degradeze, mostenitorii acestora lasandu-le in grija naturii, pana in anul 1990, cand intreaga proprietate – aproximativ 49 ha, au fost cumparate de catre Consiliul orasului Malaga, care a demarat imediat un program de renovare ale acestui loc incantator.

Deschise publicului inca din anul 1994, acest paradis atrage mii de pasari calatoare care vin sa se bucure de cele peste 400 de specii de plante tropicale si subtropicale, dintre care se remarca cei aproape 500 de palmieri din peste 25 de specii, cu palmierul de cocos (Syagrus romanzoffiana), cel mai inalt din Europa ce ajunge pana la o altitudine de 27 m sau palmierul pitic, una dintre cele mai elegante exemple aduse din Asia de Sud-Est, dar si ficusi gigantici, araucariaceae – specie de conifere adusa din insula Norfolk, ce poate ajunge pana la o inaltime de 45 m; o gama variata de specii de plante, etc. De asemenea, aici exista si foarte multe iazuri ornamentale, casa a numerosilor nuferi, dar si a broastelor testoase sau de lac.

O vizita la gradinile La Concepcion, reprezinta o experienta de neuitat, turistii ajunsi aici vor fi uimiti de frumusetea si rafinamentul acestor gradini, inconjurate de zone aride si munti stancosi si abrupti. Turul organizat include 34 de arii de interes, fiecare fiind marcat prin semne ce include numele, specia si zona de provenienta a plantei, fiind un adevarat spectacol, dand senzatia vizitatorului de a fi intr-o jungle tropicala, una rafinata si eleganta, chiar in Europa. Pe langa acestea, exista si un mic muzeu a carui exponate sunt reprezentate de statui si mozaicuri romane, dar si o expozitie arheologica.

Gradinile sunt deschise publicului de luni – vineri, intre orele 08.00 – 20.30 in perioada dintre lunile aprilie – septembrie, si de la 09.30 – 17.30, in intervalul lunilor octombrie – martie. Taxa de intrare este libera, insa pentru acei ce doresc si ghid, pretul biletului este de 4 €/adult, iar pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 6 – 16 ani si pentru pensionari, valoarea biletului scade pana la 2 €/persoana. Tot aici turistii pot opta pentru unul dintre cele trei tipuri de tururi organizate, cu durate diferite, ce varieaza intre 1 h – 4 h.

Localizare

GPS - Latitudine: 36.760651, Longitudine: -4.426360

Mareste harta

Legenda

 • Gradina Botanica La Concepcion din Malaga
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Gradina Botanica La Concepcion din Malaga