Gradina Zoologica din Blackpool

Blackpool Zoo este o gradina zoologica ce se intinde pe 13 hectare de teren, detinuta de Parques Reunidos si situata in statiunea de la malul marii, Blackpool, Lancashire. Acest loc este casa a peste 1.500 de animale din intreaga lume. Gradina Zoologica si-a schimbat recent proprietarul de doua ori, o data in 2003 si din nou in 2007, ducand la continuarea investitiilor in fiecare an.

Deschisa in 1972, in ultimii ani Gradina Zoologica a fost obiectul unor demonstratii facute de catre militanti locali pentru drepturile animalelor, care pretind ca nu sunt indeplinite conditiile in care unele dintre animale sunt tinute, acestea nereflectand habitatul lor natural si, prin urmare, nu sunt propice pentru bunastarea animalelor. Aceste grupuri picheteaza pasnic si distribuie pliante.

La Gradina Zoologica Blackpool exista mai multe zone sau habitate in care locuiesc diverse specii de animale.

Anul 2005 a fost cel in care s-a deschis Dinosaur Safari, o expozitie care infatiseaza modele a 32 de dinozauri in marime naturala, de-a lungul unui traseu. Acestea includ Tyrannosaurus Rex, Triceratops, Stegosaurus, Tanystropheus, Dimetrodon, Spinosaurus si Smilodon, printre multe altele.

Amazonia este o zona dedicata animalelor si pasarilor din America de Sud, inclusiv 5 specii de maimute. Girafele au fost reintroduse la gradina zoologica in 2008, dupa o absenta de 14 ani, peste o jumatate de milion de lire sterline fiind investititi pentru a realiza acest lucru.

In vara anului 2009, pinguinii au fost adaugati pe lista de animale de la gradina zoologica, cu ocazia sosirii a 20 de exemplare africane, provenite de la doua centre de conservare spaniole. In 2011 avut loc deschiderea unei ferme pentru copii si extinderea si modernizarea restaurantul principal.

Gradina zoo a gazduit elefanti asiatici, inca de la sfarsitul anilor ‘70, primele exemplare fiind doua femele tinere care au sosit din Sri Lanka. Initial, elefantii au stat impreuna cu girafe si rinoceri, dar aceste doua specii au fost mutate pentru a face loc unor elefanti care au fost salvati de la un circ european in stare de faliment. Zona interioara a habitatului elefantilor contine o mare colectie de reptile, amfibieni, pesti si nevertebrate, inclusiv caimani Yacar, broaste otravitoare, anaconda verde, serpi cu clopotei, piranha si altelele.

Deschis in anul 2000, habitatul Gorilla Mountain gazduieste cinci gorile, un mascul si patru femele. Deschis in 1999, habitatul Lemur Wood gazduieste trei specii diferite de lemur.

Sea Lion Pool, care adaposteste leul de mare californian, a fost construit in anul 1970, si este cel mai mare bazin cu lei de mare dntr-un zoo britanic. Bazinul are, de asemenea, o arena de 250 de locuri, care permite vizitatorilor sa se uite la leii de mare atunci cand acestia interactioneaza cu dresorii lor. Habitatul pinguinilor, care se afla langa bazinul leilor de mare, s-a deschis in 2009 si gazduieste un stol de pinguini Magellan. Blackpool Zoo este singura gradina zoologica din Marea Britanie care gazduieste aceasta specie.

Deschis in 2008, Giraffe Heights este gazda unui efectiv de sase girafe femele, precum si a unui grup de trei antilope Blesbok. Padocul acestora include o pasarela de unde vizitatorii pot hrani girafele.

Pride of Blackpool este un habitat format din doua incinte, prima gazduind lei africani, un mascul si trei femele, iar a doua un tigru siberian mascul.

Un alt habitat deschis in 2010, Wallaby Walkabout, gazduieste canguri pitici cu gat rosu si canguri rosii si gri.

Ferma pentru copii, deschisa in mai 2011, se adreseaza, in primul rand copiilor si le ofera acestora experiente cu animale domestice, magari, porci, iepuri, gaini, lame, dihori, capre, oi Ouessant, reni, vaci si gaste.

Alte specii care se afla la Blackpool includ ursi panda, camile, vidre, zebre, porci, tamarini, maimute paianjen, urangutani, bufnite albe, bufnite de hambar, struti, pasari flamingo, emu, pelicani, broaste testoase, soparle, pitoni regali, salamandre tigru, broasca de copac, melci africani, gandaci si multe altele.

In 1972, la momentul deschiderii gradinii zoologice, autoritatile au incheiat o intelegere cu o companie feroviara britanica, pentru alimentarea unei instalatii de cale ferata in miniatura. Calea ferata miniaturala Blackpool Zoo functioneaza continuu din acel moment. “Gara” functioneaza conform programului gradinii zoologice, dar pasagerii platesc o taxa suplimentara, pe langa biletul de intrare la zoo, daca vor sa o foloseasca.

Pe langa faptul ca puteti admira o varietate de specii de animale, la Gradina Zoologica Blackpool veti mai gasi si restaurante, fast food-uri, un magazin de suveniruri si o cafenea.

Gradina zoologica dispune de o parcare proprie, iar taxa pentru fiecare masina este de 2.50 lire/zi.

Un bilet de intrare pentru adulti costa 15.50 lire, unul pentru copiii intre 3-15 ani costa 11 lire, copiii mai mici de 3 ani avand intrarea libera. Biletele pentru cei cu varsta mai mare de 60 de ani si pentru studenti costa 13.50 lire, iar o familie formata din 2 adulti si 2 copii plateste 48 de lire, pe cand una formata din 2 adulti si 3 copii plateste 57 de lire. Adultii cu dizabilitati platesc 8.95 lire, copiii 7.50, iar insotitorii lor achita 8.95 lire pentru biletul de intrare. In cazul in care va achizitionati biletele online, aveti o reducere de 10% pentru fiecare tip de bilet.

Gradina Zoologica Blackpool se deschide zilnic la 10:00 si se inchide la 17:45. Singura zi in care este inchisa este cea de Craciun.

Localizare

GPS - Latitudine: 53.815449, Longitudine: -3.017050

Mareste harta

Legenda

 • Gradina Zoologica din Blackpool
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Gradina Zoologica din Blackpool