Marea Gradina din Hanovra

Marea Gradina face parte din Gradinile Herrenhausen din Hanovra. Marea Gradina datoreaza o mare parte din estetica ei Sofiei de Hanovra, care a comandat-o gradinarului francez, Martin Charbonnier. Dupa cum sugereaza si numele, acesta este intr-adevar o gradina mare, care cuprinde 50 de hectare de gazon, garduri vii, alei, si statui, dispuse in modele geometrice stricte. Partea centrala a gradinii a fost candva Castelul Herrenhausen, care a suferit pagube imense in timpul celui de Al Doilea Razboi Mondial (Royal Air Force au fost solicitate de catre familia regala britanica sa nu ataca castelul, dar, acesta a fost lovit de bombe in timpul unui raid aerian in 1943). Ruinele castelului au fost aproape complet indepartate, dupa razboi. In 2009, s-a decis reconstruirea castelului. Lucrarea este programata sa fie finalizata pana in 2012.

In fiecare vara, Marea Gradina este gazda unei mari varietati de festivaluri. Kleinkunstfestival are loc cateva zile si ofera o gama larga de afisaje artistice, Kleines Fest im Großen Garten, a devenit ferm inradacinata ca un punct culminant al Festwochen Herrenhausen. In cele din urma, gradina este site-ul international de focuri de artificii, care a evoluat de la un punct de atractie locala.

Landesbühne Hannover foloseste Teatrul din Marea Gradina in timpul verii, atat pentru musicaluri cat si pentru alte spectacole de teatru. In mod similar, cladirea care gazduieste gradina de portocali este utilizata pentru expozitii de arta, cat si pentru spectacole de muzica clasica; spectacolele matineu sunt prezentate in foaier. Punctul focal al gradinii este Fantana Mare, care in conditii meteo optime, ajunge la o inaltime maxima de 80 de metri. Fantana originala a fost construita potrivit planurilor lui de Gottfried Leibniz si a fost inaugurata in 1719 in timpul vizitei lui George I. In 1721, acesta a ajuns la o inaltime de aproximativ 35 metri, fiind desemnata la cea mai mare fantana europeana. Fantana si lucrarile sale de pompare au fost reinnoite in 1860.

Marea Gradina este, de asemenea, site-ul uneia dintre ultimele lucrari ale artistei Niki de Saint Phalle. Ea a modificat grota cu trei camere in sectiunea de nord-vest a gradinii, care a servit ca o camera de magazin in secolul al optsprezecelea, prin adaugarea de elemente diferite, inclusiv cristale, minerale, sticla si scoici. Intre 2001 si 2003, atunci cand expozitia a fost deschisa, de Saint Phalle si colegii ei, a acoperit peretii interiori cu mozaicuri de sticla si oglinzi turnate. Doua camere se ramnifica din camera in forma de octogon, iar pe peretele frontal al fiecareia dintre ele este o statuie situata intr-o recesiune mica. Intentia promovata de Saint Phalle pentru aceasta expozitie, a fost faptul ca vizitatorii ar putea folosi grota ca un refugiu racoros in zilele fierbinti de vara, in acelasi timp putandu-se bucura de decoratiuni

Localizare

GPS - Latitudine: 52.386600, Longitudine: 9.695860

Mareste harta

Legenda

 • Marea Gradina din Hanovra
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Marea Gradina din Hanovra

Hanovra