Parcul Lickey Hills din Birmingham

Parcul Lickey Hills se afla la 16,5 km sud vest de Birmingham si 38,5 km nord-est de Worcester. Cele 212 ha ale parcului sunt situate la sud de Rednal si aproape de Barnt Green. Este unul dintre cele mai vechi parcuri gestionate de catre Consiliul Birmingham City.

Parcul se bucura de forma actuala, numai prin activitatile si generozitatea de la inceputul secolului al XX-lea, pentru conservarea spatiilor deschise, a societatii filantropice Birmingham care a achizitionat Rednal Hill si a stabilit ulterior ca padurea Pinfield si Bilberry Hill sa fie permanent inchiriate.

Lickey Hills a devenit imediat popular ca zona de recreere si numarul de vizitatori a explodat intre anii 1924 si 1953, in perioada in care linia de tramvai a fost extinsa pana la statia terminus din Rednal.

Primele dovezi ale stabilirii oamenilor in Lickey Hills dateaza din epoca de piatra cand un vanator neolitic a pierdut un cap de sageata de cremene pe dealul Rednal. Capul de sageata are forma unei frunze, este confectionat din piatra si are, cu siguranta, o vechime de peste 4.000 de ani.

Zona Lickey Hills starneste un interes geologic semnificativ din cauza diversitatii si varstei rocilor. Secventa stratigrafica este baza pentru diversitatea zonei si cuprinde: roci Barnt Green - tuff Precambrian si pietris volcanic; Lickey Quartzite - un cuartit din Cambrian; Keele Clay - lut Carbonifer; Clent Breccia - o brecie Permian; Bunter Pebble Beds - paturi de pietricele purtate de apa din Triasic.

Centrul pentru vizitatori a fost deschis in 1990 si contine o expozitie, precum si pliante si informatii cu privire la trasee si alte activitati organizate de catre padurari. De asemenea, gasim aici o cafenea mica, dar bine aprovizionata, precum si un magazin de cadouri. Exista trei parcari auto, una la centru pentru vizitatori, una la casa clubului de golf si una in partea de sus a dealului Beacon. De asemenea, la centrul pentru vizitatori este o zona de joaca pentru copii si cai de acces pentru vizitatorii cu handicap, desi din cauza topografiei abrupte a parcului aceste cai sunt limitate. Intre Bilberry, Beacon si Rednal Hills se afla hotelul Rose & Crown, care serveste mese zilnice, inclusiv pranzuri de duminica.

Parcul Lickey Hills a fost distins cu un premiu Steagul Verde pentru cei sapte ani consecutivi incepand cu anul 2000. Premiul Steagul verde este un sistem national care a fost instituit in 1996 ca un mijloc de recunoastere si recompensare a celor mai bune spatii verzi din tara. In parc traiesc mai multe specii de cerbi si bursuci, impreuna cu o gama larga de pasari de apa, inclusiv gaste de canada, rate salbatice, lisite si lebede.

Denumirea Bilberry Hill este inspirata de numeroasele tufe de afine care toamna devreme sunt pline de fructe.

Exista peste 380 de tipuri diferite de plante cu flori in parc, inclusiv 17 tipuri de ferigi si 30 de tipuri de muschi. Exista o serie de specii de insecte, gandaci, centipede si melci. Impreuna cu mustele, albinele si fluturii, acestea ofera hrana de baza pentru vietuitoarele salbatice mai mari. Padurile constau in principal din molizi maturi si pini, desi exista, de asemenea, o gama larga de foioase.

Nouazeci de tipuri de pasari au fost inregistrate in cadrul parcului. Acestea includ prihorul european, cinteza, pitigoiul albastru, pitigoiul mare si porumbei salbatici. Solul umed ofera adapost unei varietatati mari de reptile.

Vizitarea Lickey Hills Country Park presupune o plimbare de aproximativ 1,5 km in sus pe deal, de la terminalul de autobuz sau statia de tren pana la centrul pentru vizitatori.

Se ajunge aici cu Travel West Midlands Nr X62 de la Birmingham pana in centrul orasului la Rednal. Statia de cale ferata de destinatie este Barnt Green.

Localizare

GPS - Latitudine: 52.376572, Longitudine: -2.004540

Mareste harta

Legenda

 • Parcul Lickey Hills din Birmingham
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Parcul Lickey Hills din Birmingham