Parcul si Cimitirul Abney din Londra

Abney Park din Stoke Newington, in London Borough of Hackney, este un parc istoric, conceput la inceputul secoloului al XVIII-lea de catre Lady Mary Abney si Dr. Isaac Watts, si familia vecina Hartopp. In 1840 a devenit o gradina-cimitir, un parc dendrologic semi-public, si un institut de invatamant, care a fost sarbatorit pe scara larga ca model. Abney Park este unul din cele sapte cimitire magnifice din Londra.

Adresa oficiala a Abney Park este Stoke Newington High Street, nr. 16. Poarta principala este la intersectia acestei strazi si Rectory Road, cu o poarta mai mica pe Stoke Newington Church Street. Abney Park a fost unic in felul sau, fiind primul parcu dendrologic combinat cu un cimitir din Europa, oferind un punct de atractie educationala original, data fiind stabilirea sa intr-un peisaj de campuri si paduri, la o oarecare distanta de limita construita a Londrei. Cei 2.500 de copaci si arbusti au fost toti etichetati si aranjati in ordine alfabetica in jurul perimetrului, de la A la Acer (artari) la Z pentru Zanthoxylum (toothache tree).

La cimitirul Stoke Newington plantarea botanica a fost amplasata cu atentie, deoarece s-a incercat o schimbare minima a pitorescului parc existent. Aceasta abordare atenta, bazata pe cea folosita la Mount Auburn Cemetery in apropiere de Boston,unde Dearborn a accentuat compatibilitatea unei gradini cu un cimitir, a condus la deschiderea unui cimitir sustinut de societatea horticola Massachusetts. Directorii fondatoari ai Parcului Abney au fost toti congregationalisti, care, impreuna cu alti non-conformisti, au avut legaturi stranse cu fratii lor din lumea noua, unde au emigrat in cautarea libertatii religioase. George Collison, secretarul companiei Abney Park Cemetery, si forta cheie din spatele acestui design radical, a inregistrat vizita si impresiile sale la Mount Auburn Cemetery intr-o carte, publicata pentru a coincide cu deschiderea cimitirului Stoke Newington. Aceasta contine, de asemenea, o lista completa a tuturor speciilor parcului dendrologic si a soiurilor plantate din Abney Park.

Conceptul parcului dendrologic - si intr-adevar, de asemenea, un Rosarium - a fost inspirat de George Loddiges, un gradinar din Hackney care a devenit mic actionar in compania cimitirului si a fost numit sa proiecteze peisajul, plantarea si etichetarea educationala, pentru a completa planul general al lui Hosking si pentru a construi un sistem de drenaj. Cei doi au lucrat indeaproape ca o echipa de proiectare sub influenta indrumatoare a unui al treilea proiectant, George Collison, care a reprezentat compania client, atat ca avocat si principal observator. Succesul a fost asigurat de experienta anterioara a lui Loddiges in proiectarea unui parc dendrologic de la A la Z la gradina lui Mare Street, si posesia unueia dintre cele mai mari game de arbori si arbusti cultivati pantru a fi vanduti in Marea Britanie.

Efectul general a fost de a consacra Abney Park ca cel mai impresionant cimitir gradina a acelei perioade. Din pacate insa, Loddiges inchis gradina la inceputul anilor 1850 si, ulterior, intretinerea arborilor si arbustilor a lasat de dorit. Astazi, munca depusa de Loddiges in proiectarea peisajului este de o importanta fara precedent. Abney Park a fost primul cimitir din Londra care a fost invitat sa adere la Asociatia de Cimitire semnificative din Europa (ASCE).

Informatii utile

Adresa

Stoke Newington High St, Londra N16 0LH, Regatul Unit

Cum ajung

Cea mai apropiata statie de metrou este South Tottenham

Telefon

+44 20 7275 7557

Alte informatii

Desi intrarea este gratuita, donatiile sunt incurajate

Timp mediu vizitare

30min

Preturi

 • Taxa acces: Gratuit

Orar

 • Zilnic: 08.00 - 19.00

Localizare

GPS - Latitudine: 51.564838, Longitudine: -0.078130

Mareste harta

Legenda

 • Parcul si Cimitirul Abney din Londra
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Parcul si Cimitirul Abney din Londra