Parcul Stanley din Blackpool

Stanley Park, din Blackpool, este o capodopera a design-ului peisagistic si o splendoare istorica. Cunoscut ca unul dintre cele mai frumoase parcuri din intreaga regiune si votat ca fiind locul favorit din Blackpool, parcul de 390 de acri este un punct de reper, oferind un amestec magic de arhitectura, horticultura si ansamblu de recreere. Ansamblul de paduri si de lacuri transpune vizitatorii intr-un mediu linistit si placut. Parcul abunda in salbaticie si caracteristicile sale sunt pe placul oricarui iubitor de plante sau amator de liniste, care se poate relaxa in imprejurimile elegante. Parcul a fost inregistrat cu gradul II in Registrul National al Parcurilor si Gradinilor Istorice in 1995 si i-a fost acordat premiul National Green Flag. In 2007, parcul a beneficiat de o restaurare in valoare de 5 milioane de lire sterline.

Primarul din Blackpool si deputatul Sir Albert Lindsey Parkinson au achizitionat terenul pentru parc in 1920. Consiliul a decis ulterior ca design-ul sa fie realizat de arhitectii de renume T.H. Mawson and Sons. Parcul a fost deschis oficial in 1926 de catre Contele al XVII-lea de Derby si Sir George Edward Villers Stanley, in a carui onoare a fost si numit.

Peisaje horticole incantatoare pot fi gasite de-a lungul parcului. Nu ratati Gradinile Italiene (Italian Gardens), fantani arteziene, statuile, Gradinile de Trandafiri (Rose Gardens) sau Gradina Amintirilor (Rembrance Garden). De asemenea, puteti admira impresionantul Turn Cocker, un omagiu adus primului primar din Blackpool, Dr. William Cocker, precum si chioscurile si podurile ornamentale de peste lac.

Oferind unul dintre exemplele cele mai bune din Anglia de design Art-deco si atragand interesul celor entuziasmati de acea perioada, Art Deco Café este un restaurant unic, istoric, oferind vederi spectaculoase, interioare si in aer liber, asupra parcului. Puteti lua micul dejun si gustari usoare sau pranzuri copioase si se pot organiza mese formale si nopti de petrecere. Daca doriti o alternativa puteti procura inghetata sau o bautura racoritoare de la unul din chioscurile amplasate in jurul parcului.

In Stanley Park se organizeaza o multitudine de evenimente si de atractii pentru intreaga familie. Vizitatorii au ocazia de a admira foarte multe obiecte artizanale amplasate de-a lungul gradinilor. Acestia se pot bucurade parc si prin inchirierea unei barci cu ajutorul careia pot explora lacul cu intindere mare. Cei care prefera o experienta mai putin energica, pot calatori cu trenuletul de copii sau pot face un picnic. Exista o multime de evenimente si activitati in parc, inclusiv plimbari cu ghid, activitati pentru copii si spectacole.

Stanley Park are o istorie sportiva veche si ofera cele mai bune facilitati sportive din oras, inclusiv tenis, trambuline, skateboarding, BMX, bowling, baschet, fotbal, rugby si terenuri de joaca pentru copiii de toate varstele. Parcul detine propriul teren de golf, Stanley Park Golf Course, proiectat de celebri arhitecti Harry Shapland Holt si Dr. Alastair Mackenzie, teren de cricket, Blackpool Cricket Ground, Athletic Arena si un centru sportiv, Blackpool Sports Centre. Puteti practica, de asemenea si pescuitul in lac, in zonele special amenajate. Tarifele pentru pescuit sunt dupa cum urmeaza: 50 de lire pe an pentru adulti, 2 lire pe zi pentru cei sub 16 ani si 4 lire pe zi pentru adulti. Cererile pentru permis pot fi obtinute de la debarcader.

Stanley Park este deschis tot anul, din zori pana in amurg. Centrul pentru vizitatori este deschis doar in sezon, in anumite zile.

Localizare

GPS - Latitudine: 53.814941, Longitudine: -3.023200

Mareste harta

Legenda

 • Parcul Stanley din Blackpool
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Parcul Stanley din Blackpool