Parcul Tematic Marineland din Antibes

Marineland cuprinde un parc pe tematica marina si un delfinariu. Parcul marin face parte dintr-un complex care mai cuprinde un parc acvatic cu animale marine din Europa, fiind cel mai mare de acest gen din Europa, terenuri de minigolf si un parc de animale de ferma, in cadrul caruia este amenajat si un parc de joaca pentru copii.  Acest parc a fost infiintat de catre Roland de la Poype in anul 1970, pe coastele Marii Mediterane.

Initial a fost un acvariu de dimensiuni reduse cu putine piscine si animale. In prezent insa este printre cele mai vizitate parcuri de acest gen din lume, fiind vizitat de peste 1,2 milioane de turisti anual.

Parcul cuprinde 5 bazine cu 44 milioane de litri de apa de mare, in care pot fi vazute inotand orci,  din acest punct de vedere este singurul parc din Franta, ce adaposteste orci, un tunel de 30 metri, cu o capacitate de 2 milioane de litri de apa, special creat pentru rechini, muzee ale marii, o statie de epurare.

Parcul a devenit cunoscut si datorita unui film care a fost realizat acolo in anul 1988: „Le Grande Bleu”, din distributia caruia au facut parte si actorii Rosanna Arquette, Jean-Marc Barr, sau delfinul vedeta Joséphine.

Printre animale care pot fi vazute in cadrul parcului se numara: balena ucigasa; la Marineland traiesc 5 orci, ultima nascandu-se in anul 2011, delfini, care tin numeroase spectacole ce fac deliciul numerosului public venit sa ii admire, lei de mare sau foci, pasari acvatice, precum pinguini, flamingo sau pelicani, rechini, caluti de mare, broaste testoase de mare, pisici de mare dar si diversi pesti din zona tropicala. Din  anul 2010 in cadrul parcului poate fi vazut si ursul polar.

Turistii au ocazia printre alte acivitati sa vada demonstratii de dresaj ale focilor, delfinilor sau chiar de a manca alaturi de orci.

Tarifele pentru vizitarea Marineland sunt variate:
Marineland: adulti: 38 euro, copii: 30 euro
Ferma: adulti: 13 euro, copii: 10 euro
Golf: adulti: 11 euro, copii: 9 euro
Zona de distractie: adulti: 26 euro, copii: 20 euro
Pentru grupuri si diverse categorii de varsta se acorda reduceri la achitionarea biletelor.

Exista si posibilitatea achizitionarii de bilete combinate, ca de exemplu:
Marineland + ferma, la pretul de 42 euro pentru adulti si 33 euro pentru copii
Marineland + golf, pentru care turistii trebuie sa achite 42 euro pentru adulti sau 33 euro pentru copii.
Marineland +  ferma + golf, la pretul de 46 euro pentru un adulti si 36 euro pentru copii.

Mai exista si alte posibilitati de achizionare a biletelor si pachetelor puse la dispozitie turistilor, acestea fiind variate pentru a raspunde la cele mai inalte cerinte.

Creat ca un spatiu complex destinat intregii familii, parcul acvatic din Antibes este unul inedit, in care turistii se pot relaxa in diverse moduri si in care pot descoperi lumea marina si nu numai.

Localizare

GPS - Latitudine: 43.614971, Longitudine: 7.120740

Mareste harta

Legenda

 • Parcul Tematic Marineland din Antibes
 • Restaurant
 • Hotel
 • Piete si zone centrale
 • Monumente
 • Catedrale si biserici
 • Muzee si galerii de arta
 • Palate si castele
 • Cladiri si turnuri
 • Gradini si parcuri
 • Divertisment
 • Shopping
 • Altele

Comentarii

Nici un comentariu. Fii primul care ne povesteste despre Parcul Tematic Marineland din Antibes

Antibes