Cum se ajunge in Atena

Calatoria cu masina la Atena

In cazul in care hotarati sa parcurgeti distanta Bucuresti-Atena cu masina, va recomandam ruta: Bucuresti - Ruse - Sofia - Kulata - Thessaloniki - Lamia – Atena, traseul avand aproximativ 1190.1 km.

Calatoria cu avionul la Atena

Situat la 27 km nord-est de Atena, Aeroportul International Atena este accesibil prin intermediul Attiki Odos, o autostrada cu sase benzi. Statia de taxi este situata chiar in afara terminalului sosiri la Exit 3. Este important sa aveti scris numele hotelului in limba greaca si cand urcati in taxi nu uitati sa solicitati conducatorului sa reseteze contorul. Exista un cost fix pentru centrul Atenei: 35 Euro in timpul zilei si 50 Euro in timpul noptii. Pentru Portul Pireu nu se percepe un pret fix, dar veti fi taxat in jur de 47 Euro in timpul zilei si 63 Euro in timpul noptii.

Metroul este o alta optiune de transport disponibila in Aeroportul International Atena. Statia este conectata la aeroport. Vi se cere sa cumparati un bilet de aproximativ 8 euro pe persoana. Unul dintre principalele avantaje ale utilizarii metroului este faptul ca exista reduceri pentru fiecare persoana in plus. De exemplu, veti plati doar 14 de euro pentru doua persoane, sau 20 de euro pentru trei persoane. Metrourile circula la fiecare 30 de minute (pe ora si jumatate de ora), in 40 de minute fiind in centrul orasului (Piata Syntagma).

Statia de autobuz este situata chiar in fata Sosiri. Autobuzul expres X95 este unul care merge direct la piata Syntagma. Exista, de asemenea, X96, care merge direct la portul Piraeus - 5 Euro. Este nevoie de aproximativ o ora pentru a ajunge in centrul Atenei. In total, exista in jur de patru linii de autobuz care opereaza de la Aeroportul International Atena.