Informatii utile Atena

Date generale


Moneda: Euro (EUR)
Limba oficiala: Greaca
Fus orar: GMT 02:00

Atena este recunoscuta pentru


istorie
muzee
puncte de interes
cultura
arta
arhitectura

Cand este indicat sa vizitati orasul Atena

Din decembrie-februarie, va puteti astepta la temperaturi cuprinse intre 5 si 15 grade C. Este adesea rece si vant in Atena si cele mai multe precipitatii apar in timpul iernii. Cu toate acestea, exista inca si o multime de zile insorite. Daca vizitati Atena in decembrie veti avea parte de imagini magnifice de Craciun. Februarie este luna in care se organizeaza un festival cu masti. Festivalul Jazz Blues este, de asemenea, un eveniment deosebit. Din moment ce lunile de iarna sunt in afara sezonului, va puteti astepta ca preturile sa fie mult mai mici. Dar nu nu va mirati daca o multime de locatii turistice inchid devreme si multe restaurante vor fi inchise in totalitate.

In primavara temperaturile se incalzesc. Intre martie si mai temperaturile cresc constant 6-26 grade C. Aerul este proaspat si vantul aduce arome de flori de iasomie. Daca alegeti sa vizitati Atena in jurul Pastelui, va puteti bucura de sarbatori anuale, iar in luna mai puteti experimenta Bloom Festival cand intregul oras pare a fi acoperit de flori. Primavara este sezonul de varf pentru conferinte academice.

La Atena este incredibil de cald in timpul verii, cu temperaturi variind intre 18 si 33 de grade C. In luna august temperatura poate urca peste 35 de grade C. Cele mai bune festivaluri sunt organizate in timpul verii, inclusiv Festivalul pentru Arte. Festivalul Rockwave din luna iulie este o sarbatoare incredibila de muzica rock, iar din august Festivalul Lunii este una care nu trebuie ratat. Vara este sezonul turistic de varf, este bine sa rezervati cazare in avans.

Temperaturi medii lunare in Atena, Grecia

Temperaturile incep sa se raceasca in toamna, inregistrandu-se scaderi de la 29 la 10 grade C pana in noiembrie. Nu sunt prea multe festivaluri in aceasta perioada. Incepand cu sfarsitul lunii octombrie, o multime de locuri turistice incep sa inchida. De asemenea, la fel ca si primavara, acesta este un sezon de varf pentru conferinte academice.

Ce sa luati in bagaj

In calatoria la Atena nu aveti nevoie de o multime de haine. Din cauza problemelor economice, in Atena veti gasi multe magazine care vand imbracaminte la preturi foarte mici. Asadar, in loc sa cumparati haine pentru calatoria dvs. de acolo de unde locuiti, este preferabil sa puneti in bagaj doar minimul necesar si sa faceti cumparaturi din Atena.

Transportul in Atena

Sistemul de transport public din Atena este format din autobuze, troleibuze, metrou si taxiuri. Biletele de autobuz si troleibuz sunt interschimbabile. Sa luati metroul, care functioneaza de la ora 05:30 pana la 24:00, este cu siguranta o optiune mai buna decat sa mergeti cu masina sau cu un mult prea aglomerat autobuz. Chiar daca autobuzele pot fi aglomerate, acestea au aer conditionat, pe cand metroul nu are.

O cursa cu taxi, este ieftina in acest oras. Biletul de autobuz si troleibuz este 0.6 Euro, iar de metrou este de 0.90 Euro. Sistemul de metrou este acum pe deplin operational.

In scopul de a reduce efectele grave ale poluarii aerului, guvernul spera ca un sistem bine organizat de metrou va convinge locuitorii sa circule mai putin cu masinile personale.