Ghid turistic Fira

Recomandat pentru: vulcan, biserici, muzee, catedrala, istorie

Despre Fira

Fira este capitala cunoscutei insule Santorini din Grecia, o destinatie turistica impresionanta prin insasi asezarea sa geografica. De precizat este faptul ca pana in secolul al XIX-lea, capitala era la Pyrgos, insa dupa cutremurul din anul 1956, cand o parte din respectivul oras a fost distrusa, schimbarea s-a dovedit a fi necesara.

In prezent, Fira reprezinta un oras foarte frumos, situat pe o stanca de unde veti avea parte de o priveliste superba asupra imprejurimilor. Casele sunt dispuse pe trepte, iar fiecare locuinta are propria sa culoare, ceea ce da de la departare senzatia ca Fira este un adevarat curcubeu. Atunci cand veti ajunge aici veti descoperi ca turismul este in floare, intrucat in ultimii ani s-au deschis numeroase taverne, buticuri si hoteluri, tocmai pentru ca cei ce aleg Fira ca destinatie pentru vacanta sa se simta cat mai bine. Asadar, serile vor fi foarte animate. Va veti putea relaxa pe o terasa in timp ce ascultati muzica greceasca si beti uzo, bautura traditionala a Greciei.

Unul dintre obiectivele turistice pe care trebuie sa le vizitati cand ajungeti in Fira este fara indoiala Muzeul de Istorie din oras. Acesta include colectii cu obiecte ce au o insemnatate istorica aparte. Printre exponate veti gasi chiar si lucruri ce dateaza de acum trei mii de ani.

De asemenea, in Fira trebuie neaparat sa mergeti cu telecabina. Acest sistem a fost fondat in anul 1979 de catre Fundatia Loula&Evangelos Nomikos si in timp s-a dovedit ca a fost o investitie foarte buna, atat pentru localnici, dar mai ales pentru turisti. Intr-o singura ora, aproximativ 1200 de persoane pot folosi telecabina.

Nu uitati sa aveti aparatul foto la dumneavoastra cand plecati spre Fira, intrucat veti surprinde imagini de neuitat aici. Cu siguranta veti ramane impresionati atat de cultura greceasca, dar si de activitatile pe care le puteti desfasura aici.

Fira