Ghid turistic Insula Kos

Recomandat pentru: istorie, arheologie, plaja, monumente, arhitectura, atractii inedite, cladiri istorice

Despre Insula Kos

Insula Kos este o insula verde si fertila, care propune turistilor o multitudine de posibilitati. Puteti sa va petreceti sejurul in Kos pe o plaja, in liniste, intr-o ambianta relaxanta sau puteti sa petreceti toata noaptea in numeroasele baruri si cluburi. Exista atatea lucruri de facut si de vazut aici, incat o saptamana sau doua nu sunt de ajuns!

Plaje frumoase, satucuri pitoresti, pivelisti interesante si o viata nocturna extrem de intensa: ce ati putea cere mai mult de la un loc de petrecut vacanta? Kos este considerata ca una din insulele cu serile cele mai toride, dar are pe langa asata foarte multe de oferit!

Insula Kos a fost o insula bogata inca din Antichitate. Solul fertil este propice pentru cultivarea strugurilor, a graului, a fructelor si maslinelor.

Pentru inceput, in capitala Kos, puteti vizita un muzeu arheologic intersant, un Kastro, care dateaza din secolul al XIII-lea, Arborele lui Hippocrate, dar si Moscheea Gazi Hassan Pacha care dateaza din anul 1786. Pe Insula Kos exista si o zona de sapaturi arheologice unde au fost gasite ruinele Agorei Antice. Case, temple, bai termale si mozaice din diferite epoci au fost gasite aici, dar si statuia lui Hippocrate. Mai puteti vizita Casa Romana, replica a unei vechi case romane deschisa vizitatorilor.

Asclepion trebuie neaparat sa fie vazut de catre cei care sunt interesati de istoria veche, antica. Aici se afla un mare templu dedicat Zeului Medicinei. Insula Kos ofera si multe satucuri pitoresti care merita, de asemenea, descoperite. O idee buna: sa inchiriati o masina si sa faceti turul acestora. Palio Pylio este un sat abandonat din epoca medievala, unde veti gasi multe biserici interesante si un Kastro. La Asfendiou exista niste biserici foarte vechi si un Kastro al Cavalerilor. Kefalos era capitala insulei in Antichitate si avea atunci denumirea de Astypalea. Niste sapaturi arheologice sunt facute si aici. La Kardamena veti putea vizita o biserica bizantina dedicata lui Agios Theodotas si la Antimachia exista un castel Venetian. Zia este construit ca si un amfiteatru cu numeroase bisericute si magazine. Veti putea admira mai bine apusul soarelui de pe Peinsula de Sud Moni Agiou Theologou.

Mai multe sporturi acvatice se pot practica aici, pe diferitele plaje. Bubble Beach poseda niste izvoare naturale despre care se spune ca au o putere vindecatoare. Se pot face aici si mai multe excursii, se pot vizita plajele si se pot face excursii de o zi la Rhodos, Nyssiros si Pserimos dar si in Turcia.

Cu siguranta ca nu veti fi dezamagit aici daca vreti sa va distrati in vacanta! Insula Kos este celebra datorita faptului ca propune niste activitati minunate pentru seara, cu barurile sale si cluburile sale numeroase, dar si cu petreceri pe plaja. Majoritatea barurilor se regasesc in capitala Kos. Cele mai frecventate stradute din Kos sunt Nafkilrou si Diakonu care se afla in apropierea siturilor arheologice.

Specialitatea locala este o branza coapta la cuptor cu vin rosu, numit “Kokkino tiri”. Exista aici o mare varietate de taverne si restaurante unde veti putea servi atat feluri traditionale grecesti, cat si preparate internationale. Majoritatea locurilor se afla in orasul Kos, dar veti gasi numeroase taverne sau restaurante si in satucuri sau pe plaje.

Deoarece Kos se bucura de o asemenea popularitate, oferta de shopping este si ea, la inaltime. Veti putea gasi tot felul de magazine si de buticuri, in special in oras. Bijuterii, ceramica, curele din piele, sandale, haine, textile, broderii, copii ale unor opere de arta antice, picture, icoane, vin local, miere, articole de plaja si multe altele va vor tenta cu siguranta! Piata publica este un loc extrem de frumos de vizitat si se afla in centrul istoric din Kos, exact la intrarea sitului arheologic. In jurul pietii se afla mai multe cladiri publice, cu o arhitectura remarcabila, dar si numeroase cafenele simpatice.

Exista multe legaturi cu autobuzul intre majoritatea satelor si plajelor, dar si taxiuri, biciclete si masini de inchiriat sau chiar vapoare, pe numeroasele plaje. Puteti sa faceti un tur al insulei si cu un tren turistic care se opreste pe port. Statia se afla in partea opusa statiei de taxiuri. Se pot face excursii si pana in Turcia, Pserimos sau si in celelalte insule. Insula Kos poseda propriul sau aeroport cu legaturi interesante, directe, spre multe orase europene. Insula este legata de restul insulelor din Arhipelagul Dodecanez prin intermediul bacurilor, a catamaranelor, dar si de insulele Mykonos, Paros, Lesbos, Samos, Chios, Tinos si multe altele.

In fiecare vara exista aici multe zboruri charter inspre Kos si multi turisti se folosesc de aceste zboruri pentru a ajunge prin intermediul vapoarelor pe insulele vecine Kalymnos si Leros.

Top obiective turistice Insula Kos

Plajele de pe Insula Kos
Plajele de pe Insula Kos

Plajele de pe insula Kos, golfurile sale si apele de un albastru azur peste tot va vor incanta cu siguranta. Insula Kos poseda niste plaje extreme de frumoase...

Platanul lui Hipocrate din Insula Kos
Platanul lui Hipocrate din Insula Kos

Arborele lui Hipocrate este un platan, sub care, spune legenda, Hipocrate le transmitea din cunostintele sale elevilor sai. Se spune ca Hipocrate insusi...

Centrul Istoric al Orasului Kos
Centrul Istoric al Orasului Kos

Centrul istoric al orasului Kos se afla situat in partea de nord-est, chiar langa port. Acesta este plin de monumente istorice care vorbesc despre cultura...

Sanctuarul lui Asclepios din Insula Kos
Sanctuarul lui Asclepios din Insula Kos

In Grecia Antica, un „Asclepion” era un templu in care bolnavii de peste tot din lume veneau sa se vindece. Astazi, aceasta denumire a fost...

Castelul Cavalerilor din Insula Kos
Castelul Cavalerilor din Insula Kos

Castelul Cavalerilor este o impozanta fortareata maritima situata in Portul Kos. Castelul a fost construit incepand cu sfarsitul secolului al XIV-lea si...

Muzeul Arheologic din Insula Kos
Muzeul Arheologic din Insula Kos

Muzeul Arheologic din Kos este singurul muzeu de pe insula si se afla in Piata Eleftherios, in inima capitalei Kos. Aici sunt expuse mai multe obiecte...

Situl Arheologic de Vest din Insula Kos
Situl Arheologic de Vest din Insula Kos

In partea de sud a Platanului lui Hipocrate se afla Situl Arheologic de Vest. Este o zona de sapaturi arheologice de aproximativ 30 000 de metri patrati...