Ghid turistic Katakolon

Recomandat pentru: plaja, relaxare, peisaje

Despre Katakolon

Katakolon este un oras de pe malul marii, din partea de vest a regiunii Elis, Grecia. Este situat pe un frumos promontoriu cu vedere la Marea Ionica. La aproximativ 25 de kilometri, in larg, se gaseste faimoasa Insula Zakynthos, una din cele mai frumoase ale Greciei.

Portul din Katakolon este o oprire populara pentru navele de croaziera, oferind posibilitatea pasagerilor de a vizita situl Olimpia Antica. Dealuri joase si impadurite inconjoara Katakolon. Localitatea este insa una relativ plata, tipic greceasca, impanzita de casute de culoarea alba, cateva restaurante unde se pot servi preparate delicioase, unele dintre ele situate chiar pe malul marii. Un obiectiv turistic notabil, Farul din Katakolon, a fost construit in 1865.

Unul dintre cele mai importante locuri din statiunea Katakolon este Muzeul de Tehnologie Greaca Antica. Muzeul aduce in prim plan 350 de inventii uimitoare ale grecilor antici care acopera perioada de la 2000 i.Hr. pana la sfarsitul lumii antice grecesti. Un alt muzeu care va va impresiona este Muzeul de Instrumente Muzicale Antice Grecesti.

Katakolon