Ghid turistic Kefalonia

Recomandat pentru: -

Despre Kefalonia

Cea mai mare insula din Marea Ionica, Kefalonia, este un loc fermecator. Desi s-a dezvoltat in ultimii ani ca o destinatie de familie, plajele de pe insula Kefalonia nu sunt aglomerate datorita dimensiunii mari a insulei.

Insula Kefalonia renumita pentru plajele exotice - intre care se remarca Myrtos, Antisamos, Lourdas si Skala - a fost aleasa de Hollywood pentru filmarea mai multor productii cinematografice. Kefalonia are, de asemenea, multe sate pitoresti, castele medievale si manastiri frumoase. Fiscardo este locul cel mai cosmopolit, cu un port care primeste multe iahturi in fiecare vara. Alte sate frumoase sunt Argostoli, Sami si Assos.

Aceasta insula, cu siguranta una dintre cele mai populare destinatii din Grecia, este formata din patru peninsule si are peisaje deosebite. Din punct de vedere arhitectural, insula nu arata foarte diferit de cele mai multe insule din Grecia. Spre centrul insulei, exista doua pesteri notabile: Drogarati cu o multime de stalactite si stalagmite si Melissani (un lac format atunci cand o parte a terenului de sus s-a prabusit in timpul unui cutremur), plina cu apa de un albastru stralucitor – ambele experiente de neuitat.

Kefalonia este faimoasa pentru peisajul verde si plajele minunate. Una dintre cele mai populare insule ale Greciei, Kefalonia ofera practicarea turismului in diferite statiuni. Vizitand aceasta insula, veti avea numeroase oportunitati de a va petrece timpul liber, altfel in fiecare zi a sejurului.

In prima zi este o idee buna sa vizitati Argostoli, Myrtos, Assos si Fiscardo. Mergand in Argostoli, capitala insulei, veti putea admira intre altele un far impresionant construit in anul 1828. Din Argostoli va puteti continua calatoria spre nord la Myrtos, cea mai faimoasa si fotografiata plaja de pe Kefalonia. Myrtos are un peisaj impresionant, apa de cristal si este considerata una dintre cele mai bune plaje din lume! De aici puteti pleca catre Assos – la 10 km nord de Myrtos - un sat minunat. Dupa ce vizitati Assos mergeti catre Fiscardo, un sat situat pe partea de nord a Kefaloniei, care se distinge prin arhitectura sa colorata. Fiscardo este singurul sat de pe insula care nu a suferit daune in 1953, in timpul cutremurului care a lovit insula. In Fiscardo veti putea vedea multe iahturi si barci de pescuit acostate in portul mic si taverne pitoresti. In situatia in care doriti sa mai adaugati o zi in plus excursiei dumneavoastra, puteti vizita Sami si Agia Efimia.

In a doua zi va puteti continua drumul catre Sami, un sat turistic situat la 24 km est de Argostoli. La Aproximativ 3 km de Sami este pestera Drogarati, cunoscuta pentru formatiunile sale minunate de stalactite si stalagmite. Dupa ce vizitati Sami, va puteti continua drumul catre Antisamos, o plaja minunata, unde va puteti bucura de apa de cristal si peisajul verde. Iar de aici, puteti merge sa vizitati Melissani, cealalta pestera din Kefalonia, la 3 km nord de Sami. Seara o puteti petrece in Agia Efimia, un sat turistic la malul marii, cu taverne frumoase.

Dupa cum spuneam, Kefalonia are plaje frumoase, multe dintre acestea fiind recunoscute pentru curatenia lor. Cea mai faimoasa plaja este Myrtos, un pol de atractie in Kefalonia. Aceasta plaja este situata la 30 km nord de Argostoli si si-a castigat reputatia in intreaga lume fiind in mod constant inclusa in reviste de calatorie printre cele mai frumoase si pitoresti plaje din lume. Plaja are o forma semi-circulara, inconjurata de impresionante stanci albe, cu vegetatie luxurianta, teren abrupt si ape de cristal. Myrtos este bine organizata in cea mai mare parte.

Plaja Antisamos este fara indoiala una dintre cele mai bune destinatii pentru inot si plaja in Kefalonia. Aceasta este situata la 27 km est de Argostoli si destul de aproape de portul Sami. Antisamos se distinge pentru frumusetea sa naturala, care consta in ape turcoaz, dealuri verzi si vegetatie luxurianta.

Makris Gialos este o statiune turistica aflata in jurul unui golf frumos si cristalin. Aceasta este situata la 4 km sud de Argostoli, capitala Kefaloniei. Este una dintre plajele cele mai frecventate din Kefalonia, populara pentru nisipul auriu lucios, apele de azur si curate.

Skala este un mic sat de pescari cunoscut pentru aspectul sau frumos si pentru plaja de nisip marginita de dealuri si afloriment stancos, o combinatie unica care captiveaza multi vizitatori. Plaja este ideala pentru snorkeling.

Lourdas este o asezare pitoreasca de coasta situata la 17 km sud-est de Argostoli. Asezarea se afla pe un deal cu vedere la marea albastra. Satul este popular pentru plaja sa bine-organizata unde multi vizitatori se bucura de o baie racoritoare. Plaja este inconjurata de un peisaj verde, cu vegetatie deasa si cascade frumoase.

Foki este unul dintre cele mai pitoresti locuri din Kefalonia, cunoscut pentru peisajul de vis cu paduri de maslini care ofera umbra naturala. Pe partea dreapta a plajei, un drum pitoresc conduce la pesteri si mici golfuri care ii captiveaza pe vizitatori. Platis Gialos este situata chiar langa Makris Gialos si este destul de cunoscuta pentru frumusetea sa nealterata. Aceasta este una dintre cele mai faimoase plaje din Kefalonia.

Petani este o plaja magnifica situata la o distanta de 20 km vest de Argostoli, in frumoasa peninsula Paliki. Plaja este acoperita in mare parte cu nisip si cateva pietricele imprastiate de-a lungul tarmului.

Plaja Xi este cu siguranta una dintre cele mai faimoase plaje din Kefalonia caracterizata prin prezenta unor dealuri albe stancoase care inconjoara plaja si nisip maro-roscat. Xi este destul de bine organizata, cu umbrele de paie si sezlonguri. Chiar pe plaja veti gasi un bar care serveste bauturi reci si gustari si un centru de sporturi de apa pentru cei mai aventurosi. Apele de mica adancime si valurile blande au creat aici un mediu ideal pentru copii. In jurul zonei se va gasi multe taverne, camere de inchiriat si mici magazine. O serie de hoteluri sunt de asemenea disponibile pentru sejurul dumneavoastra.

Am amintit anterior o mica parte din frumoasele plaje pe care Kefalonia le ofera turistilor sai. Insula este magnifica si isi asteapta turistii intr-un sejur de vis in statiunea Kefalonia, pentru a-i incanta cu mult mai multe atractii decat am reusit sa cuprindem in cateva randuri.

Kefalonia